Jenny Strömstedts tuffa fråga till Anders Borg – försvaras av sin fru: "Hände inte!"

Jenny Strömstedts tuffa fråga till Anders Borg – försvaras av sin fru: "Hände inte!"

Anders Borg och hans fru Dominika Peczynski gästade "Tillsammans med Strömstedts". Där tvingades de svara på tuffa frågor.

Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”
1:16

Efter reklamen: Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”

(1:16)

Slå på ljud

Paret Jenny och Niklas Strömstedt gifte sig 2011 och har därefter varit oskiljaktiga. Niklas är artisten som blev känd över hela Sverige när han uppträdde med GES. Jenny är programledaren som under många år har varit ansiktet utåt för TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon.

Makarna jobbar dessutom ihop. Just nu sänds den andra säsongen av "Tillsammans med Strömstedts" då paret åker runt i Sverige och besöker andra par och pratar relationer och känslor. Under den pågående säsongen har Jenny och Niklas bland annat träffat den tidigare statsministern Stefan Löfven och hans fru Ulla. I det senaste avsnittet besöker paret ex-ministern Anders Borg och hans fru, artisten Dominika Peczynski.

Jenny Strömstedts tuffa fråga till Anders Borg – om jätteskandalen

Dominika Peczynski flydde från ett kommunistiskt förtryck i Polen vilket hon berättade om i en debattartikel i SVT. Den dåvarande finansministern blev imponerad och tog kontakt med artikelförfattaren. Peczynski och Borg började genast fatta tycke för varandra och kontakten blev mer och mer intensiv.

Till slut bestämde sig duon för att träffa varandra.

– Det var jättekonstigt. Det var ju nästan som en spionnovell när vi skulle låtsats att vi kindpussades på Arlanda utanför den här bokaffären, och sedan smusslade vi in ett nyckelkort i min hand till rummet som du bodde i på Arlandahotellet, säger Peczynski i "Tillsammans med Strömstedt".

Programmet var avspänt och ledigt, men paret Strömstedt ställde även laddade frågor. Jenny frågade om den uppmärksammade fest som Anders Borg närvarade på 2017 i Stockholms skärgård. Han anklagades för att ha visat könet och uttalat sig nedsättande om personer på festen.

När Strömstedt tog upp ämnet fick hon direkt mothugg från Peczynski.

– Ingenting av det du har läst hände, mer än så behöver man inte gå in på historien, menar Dominika Peczynski.

Jenny fortsätter att pressa paret kring historien från skärgården.

– Jag orkar inte gå in på detaljer. Men det du har läst har inte inträffat. Det fanns ett händelseförlopp som inte har något med det som har stått i tidningarna att göra, fortsätter Dominika.

Foto: TT

LÄS MER: Jenny Strömstedt ryter ifrån mot Steffo – märklig stämning i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Steffo Törnquists chockbesked med Jenny Strömstedt – tittarnas starka reaktioner

LÄS MER: Steffo Törnquist i tårar efter händelsen i Nyhetsmorgon – alla ser samma sak