Jesper Börjesson i tårar – efter orden i Efter Fem

Jesper Börjesson meddelade i början av året att det var dags för honom att lämna tv-världen, och det blev gråtfest i stuidion när han sa adjö.

Jesper Börjesson började som nyhetsreporter på TV4-nyheterna och har därefter haft andra roller inom kanalen som till slut lett till att han har blivit den trygga och alltid leende programledaren vi är vana att se honom som de senaste åren. Men i början av året fick han nog – och bytte bransch helt. Under en av sina sista dagar som TV4-medarbetare var han med i Efter fem och fick tillsammans med Tilde de Paula gå igenom höjdpunkterna i hans karriär.

– Jag får en liten klump i magen när jag ser det där. Jag har gjort helt rätt och det känns jättebra på alla sätt, men det är också rätt läskigt. Jag är i ganska stort behov av trygghet, jag är ingen modig människa som hoppar fallskärm eller har bytt jobb 50 gånger. Det är ett av de största besluten jag tagit. Jag vet att jag kommer sakna ihjäl mig efter alla er här men det känns bra, säger Jesper Börjesson i programmet.

Det finns en hel del höjdpunkter att välja bland. 2003 gjorde han en dokumentär om Ingvar Kamprad och de båda fortsatte ha kontakt via brev ända fram tills den legendariska Ikea-grundarens död. Tre år efter det gjorde han sin första insats i Nyhetsmorgon och såsmåningom blev han en av programmets mesta veteraner.

Jesper Börjesson blev tårögd – efter kollegans ord

Riktigt blödigt i studion blev det inte förrän Marcus Oscarsson klev in på länk – direkt från frisörstolen.

– Det kändes väldigt mycket när jag fick reda på att du skulle lämna oss, du är inte bara klok och smart utan även omtänksam och snäll. Jesper är en sån genomsnäll person, och jag tänkte efter här idag att jag har nog aldrig hört Jesper säga ett ont ord om någon annan människa någonsin, säger Markus Oscarsson i sändningen.

jesper börjesson tv4 kronprinsessan victoria

Jesper Börjesson tillsammans med kronprinsessan Victoria.

– Tack snälla Marcus, nu blir jag rörd faktiskt. Tack snälla, säger Jesper Börjesson som är märkbart rörd efter hyllningen från kollegan.

Jesper Börjessons nästa steg i karriären blev att gå in i ett företag som satsar på utbildning av sin personal där han ska jobba med att boosta dem, inspirera och få nya förmågor från Sveriges ledande universitet att välja företaget som sin nya arbetsgivare. Helt annat än journalistiken med andra ord, men Jesper utesluter inte en återkomst till TV-branschen i framtiden, och det gör inte vi heller!

Foto: TT