Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs rasar – efter orden om hennes kropp: "Det ser ut som att du..."

30 dec, 2023, 18:00 

Nu har Jessica Almenäs fått nog. Här säger hon som det är.

Annons

Sedan tidigt 2000-tal har vi sett den älskade programledaren Jessica Almenäs i rutan. Hon började som reporter för TV4:s travsändningar, och efter det gick det bara spikrakt uppåt.

Men det är inte alla som bara har snällt att säga om TV4-stjärnan. Nu tvingas hon ta till orda på Instagram efter att ha fått flera kommentarer om sin kropp.

Jessica Almenäs 5 saker du vill vetaBrand logo
Jessica Almenäs 5 saker du vill veta

Jessica Almenäs ryter ifrån efter kroppskommentarerna

Jessica Almenäs inleder inlägget med att skriva att hon kommer adressera ämnet en gång, och sedan lägga locket på. Detta eftersom det på sistone kommit in flera kommentarer om hennes kropp på Instagram, som påpekar att hon gått ned i vikt.

– Tex ”nu är du för smal” ”börja ät!” ”Har ingen sagt till dig att du har anorexia?Sök hjälp” ”anorexia” osv. Droppen var ett mail jag fick igår där en helt okänd kvinna känner sig manad att skriva: ”det ser ut som du har gått ner i vikt? Det ser inte bra ut. Vad kan du göra för att gå upp lite i vikt och se hälsosammare ut?”, skriver Almenäs på Instagram.

Annons

Hon fortsätter med att skriva att hon häpnar över hur ouppfostrade människor är som tar sig rätten att kommentera hennes kropp, och nekar att hon ska ha någon form av problematik med kosten:

– Nu vill jag bara göra klart att anorexia är en hemsk sjukdom där man har ett stört ätbeteende och jag har definitivt INTE en ätstörning.

Jessica Almenäs hyllas efter uttalandet – fått nog

I inlägget förklarar Jessica att hon mår bra, och avslutar det hela med en skarp uppmaning:

– Jag har en plan för hur jag ska lägga på mig några kilo muskler, men helt ärligt, det är väl verkligen MIN ENSAK hur jag tycker att min kropp ska se ut och vad jag ska väga? Jag gillade min kropp när jag vägde lite mer och jag gillar den nu när den väger lite mindre. Så: släpp det och sluta komma med den typen av kommentarer för nu är jag less och kommer blocka direkt.

Annons

I kommentarsfältet hyllas Jessica av sina följare och vänner, som peppar henne och rasar på det faktum att folk tar sig friheten att kommentera hennes utseende.

"Herregud.. Du ska inte behöva förklara dig.. Snart 2024 och folk håller fortfarande på såhär?!" Kommenterar en användare.

Foto: TT

Annons