Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs oro - efter skadan: "Känns som ett annat liv"

28 jul, 2023, 09:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Jessica Almenäs
Förra hösten skadade Jessica Almenäs axeln i en ridolycka.

Den framgångsrika programledaren om livet efter skadan.

Annons
Jessica Almenäs 5 saker du vill vetaBrand logo
Jessica Almenäs 5 saker du vill veta

Den folkkära tv-personligheten Jessica Almenäs har inte bara varit en framgångsrik skönhetsdrottning och programledare. Hon är också väldigt intresserad av träning och hälsa, så pass mycket att hon är ambassadör för kronprinsessan Victorias ideella organisationen Generation Pep som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars fysiska hälsa.

Men för egen del har Jessica haft en tuff fysisk tid bakom sig, en axelskada har hämmat hennes träning. Igår tog hon till Instagram för att berätta om hennes oro kring ifall hon någonsin kommer kunna komma tillbaka till den plats hon en gång befann sig på.

Generation Pep

Genom sitt ambassadörskap i Generation Pep blev Jessica nyligen inbjuden till Haga slott för ett möte med prins Daniel och kronprinsessan Victoria tillsammans med resten av de som är delaktiga i den ideella organisationen.

Annons

Kända ansikten såsom träningsprofilen simmerskan Sarah Sjöström, Mårten Kylen och parahockeyspelaren Per Kasperi var på plats på den middag som kronprinsparet hade anordnat.

Jessica hamnade bredvid självaste Victoria under lunchen och hade bara gått att säga om kronprinsessan.

"Hade turen att få sitta vid Kronprinsessans bord och hon är verkligen rolig, varm och klok", skrev hon i sitt inlägg på Instagram.

"Ge aldrig upp"

Träning och hälsa har alltid varit en stor del av Jessicas liv, en axelskada hindrar därför henne mycket från att kunna göra allt hon älskar.

Det var i november förra året som Jessica skadade axeln i samband med en ridolycka där hon blev avkastad från en häst.

Programledaren trodde först att axeln hade hoppat ut led men efter en lång sjukhusvistelse kunde de konstatera att nyckelbenet släppt helt från axelleden.

Efter att ha fått smärtstillande fick Jessica åka hem, hon visste att en lång tid av rehabilitering väntade henne framöver men såg ändå saken från den ljusa sidan.

Annons

”Men, hur deppigt det än känns nu så hade det ju kunnat gå mycket mycket värre. Jag får kämpa på helt enkelt. Man är väl ingen quitter!”, skrev hon i ett Instagram-inlägg angående olyckan.

Nu åtta månader senare delade Jessica en bild från 2016, långt innan olyckan, då hon står i en väldigt fysiskt påfrestande yoga-pose.

I inlägget undrar hon om hon någonsin kommer kunna göra något liknande igen.

"Fick upp det här som minne på FB. Känns som ett annat liv.. Frågan är om jag nånsin kommer kunna stå på händer igen med min trasiga axel", skriver hon.

Men några som inte tvivlar på att hon tar sig tillbaka är hennes följare.

"Såklart du kan", skriver en i kommentarerna.

"Ge aldrig upp!", kommenterar en annan.

Svensk Damtidning skickar styrkekramar till Jessica och hoppas att din rehabilitation går utmärkt!

Annons