Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs hälsokris – tvingas till operation

18 nov, 2021, 15:00 
AvIndra Nordemar

Jessica Almenäs håller både programledarrollen och sporten varmt om hjärtat, men nu tvingas hon lägga skorna på hyllan då hon drabbats av en skada och måste opereras.

Annons
Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Jessica Almenäs är en av landets högst ansedda programledare. Hon började karriären 2002 inom travsändningar och under många år var hon en travprofil i TV4.

Numera syns hon i Kanal 5 och Discovery, som hon flyttade till i samband med att OS-sändningarna gjorde det. Nyligen ledde hon bland annat svenska folket genom OS i Tokyo.

– Det var min dröm att få bevaka ett OS. Att få vara på plats, sända live, berätta om dagen för alla där hemma, det var så jäkla kul, sa hon efter OS 2018 till Göteborgs posten.

Jessica Almenäs tvingas operera efter svår skada

Hon har under karriären blivit en expert på direktsändningar, och om hon själv får välja får det gärna ha med sport att göra, då det är något hon brinner för.

Sportintresset har funnit med ända sedan barnsben, då hon spelade i juniorlandslaget i basket. Och både träning och basket är något hon prioriterar högt än i dag. Men nu tvingas hon ta en paus.

Annons

”Har dragit till knäet igen och ligger nu här med stora smärtor. Så nu har jag bestämt mig. Det blir operation nästa vecka. Har försökt undvika det men finns inga alternativ tyvärr”, skriver hon i en story på Instagram.

Jessica Almenäs lägger sportskorna på hyllan

I ett meddelande till Expressen berättar hon vidare vad det är som hänt:

”Det är en meniskskada jag fick i somras när jag spelade basket. Det har blivit värre och värre under hösten och nu har jag så ont att jag måste operera nästa vecka. Det är en enkel titthålsoperation och borde inte vara mer än 6 veckors rehab”.

Jessica har hållit i gång basketen sedan ungdomen och vid sidan av journalistkarriären spelar hon basket i Kungsholmens lag i divison 3.

”Jag hoppas vara tillbaka på basketplanen snart”.

Foto: TT

Annons