Jessica Almenäs smutskastad – nu berättar hon sanningen om skandalkvällen

Jessica Almenäs

PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet/TT
Jessica Almenäs blev smutskastad. Nu har hon äntligen berättat sanningen om skandalkvällen.
5 saker du inte visste om Bathina Philipson
Slå på ljud

Jessica Almenäs är en av Sveriges mest profilerade programledare. Men många kanske minns att hon började som travnörd.

Produktionsbolaget OTW plockade upp Jessica, gav henne en plattform och på den vägen är det.

Men vid ett tillfälle tvingades Jessica se sitt rykte i Trav-Sverige dras i smutsen. Allt på grund av en felaktig publicering.

År 2003 blev stjärnkusken Jos Verbeeck anmäld för misshandel av en taxichaufför. Händelsen skedde då han var på väg till Elitloppets efterfest.

Jessica Almenäs smutskastad – nu berättar hon sanningen

Jessica Almenäs

Jessica Almenäs blev smutskastad offentligt.

PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet/TT

En tid senare påstod facktidningen V75 att Jessica suttit i samma taxi där brottet utspelade sig. Det här är något som en idag hemsöker tv-stjärnan, berättar hon i podcasten "Mot Elitloppet med Jessica och Åsa”.

– Då kunde jag läsa någon dag senare i Guiden att det var jag som åkte taxi med Jos Verbeeck. Den här skandaltaxin. Ingen blev mer förvånad än jag. Jag blev snarare rosenrasande, säger Jessica i podcasten.

– Jag skriker, vrålar - får ett utbrott och drar in min chef på den tiden i detta och säger ”det här är inte klokt, det är förtal hur kan kan dom skriva något sånt här?”. För jag hade ju inte åkt taxi med Jos Verbeeck. Hur kan man bara skriva det? Då hade dom hittat på att det skulle vara jag som var hans erövring för dagen. Men det var det ju inte.

V75-Guiden tvingats till slut gå ut med en dementi. Men Jessica är rädd för att publiceringen stått för permanent skada på hennes rykte.

– Jag tror att det är många, gamla, travnördar, eller vad man ska kalla dom, som fortfarande tror att det var jag som var i den där taxin, men jag kan nu å det starkaste dementera detta. Jag var aldrig i taxin. 18 år senare kom sanningen fram; det var inte jag, säger hon i podcasten.

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar verkliga relationen med Claes Elfsberg

LÄS MER: Pernilla Wiberg flydde Sverige med miljonerna – nya livet med kärleken