Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs tvingas ta hjälp: "Sjukaste..."

19 mar, 2024, 16:30 
Louise Wibergh Lenti
Jessica Almenäs skada kom utan förvarning under måndagskvällen.
Annons
Dåliga stämningen efter orden – Bianca Ingrosso: ”Men snälla”Brand logo
Dåliga stämningen efter orden – Bianca Ingrosso: ”Men snälla”

Jessica Almenäs är en av våra mest folkkära programledare som funnits med oss på skärmen sedan 2002. Då var det trav som stod i fokus men efter det har det varit allt ifrån Nyhetsmorgon till Biggest Loser och Love is Blind.

Utöver att vara en hejare på att gå igenom rutan är Almenäs, precis som prins Daniel och kronprinsessan Victoria, ett stort fan av rörelseglädje. Intresset är så pass stort att hon faktiskt är en av ambassadörerna för kronprinsessparets älskade Generation Pep.

Med ett ökat intresse för rörelse kommer tyvärr även en ökad risk för olyckor och skador...

Jessica Almenäs: "Så trött på att vara skadad"

Jessica har haft otur med skador de senaste åren. Tidigare kämpade hon länge med otrevliga smärtor i knät efter en skada i menisken när hon spelat basket. Till slut tvingades hon ge efter. Knät behövde opereras och rehabiliteras för att bli bättre.

Annons

Strax efter att knät blivit bra igen var olyckan framme igen. Då var det baksida lår som verkade få sig en smäll under en basketmatch. Smärtan i låret gjorde att hon varken kunde sova, gå eller ens sitta.

”Är så trött på att vara skadad och vill bara grina nu. Hatar rehab, hatar att ha ont, hatar att inte kunna träna. Förstår inte varför kroppen motarbetar mig så? Är det så här att bli äldre, att allt bara ska gå sönder? När det ena väl har läkt i snigelfart så får man direkt en skada nån annanstans" skrev Jessica på sin blogg.

För ett och ett halvt år sedan kom så en smäll till. Jessica flög av en häst och skadade sin axel. Först trodde hon att hon dragit den ur led men det visade sig sen att hela nyckelbenet släppt från axelleden och en lång rehabilitering väntade. Usch och fy vilken otur!

Ber om hjälp

Både knä och axel tycks vara välfungerande nu för Jessica. På hennes Instagram kunde följarna nämligen se en glad tjej vid basketplanen under måndagskvällen.

Jessica Almenäs
Instagram / jessicaalmenas

Sen tog det plötsligt stopp.

Följande bild i Almenäs instastory visar hennes ben i högläge med texten "Sjukaste krampen i vader & fötter på basketträningen".

Tydligen ville krampen inte släppa och hon bad sina följare om tips för at bli av med krampen.

Jessica Almenäs
Instagram / jessicaalmenas

Många föreslår att Magnesium kan hjälpa – något som Jessica redan äter. Andra föreslår banan vilket hon säger att hon ska prova. En unik tipsare skriver att hon ska hälla salt under tungan och sova med en kniv under madrassen i sängen... men det verkar Jessica inte lika sugen på att prova.

Exakt hur krampen försvann förtäljer inte historien, men under tisdagsmorgonen kunde följarna återigen se en glad Jessica iförd höga klackar på väg ut för att möta en ny dag.

Foto: TT / Instagram jessicaalmenas

Annons