Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jill Johnson sätter ner foten – vägrar populära trenden: “Går bara utför”

04 okt, 2023, 12:30 
Vendela Lönnqvist
"Jag vägrar."
"Jag vägrar."

Artisten Jill Johnson svarar bestämt nej på den specifika frågan.

Annons
Jill Johnsons privata stund med kungafamiljen – allt filmasBrand logo
Jill Johnsons privata stund med kungafamiljen – allt filmas

Som bara 14 år ställde sig Jill Johnson, 50, på turné första gången.

Jill Johnson – sångerska och programledare

Med sig hade hon countrygruppen Tomboola Band. Det, och hennes framgångsrika genombrott i "Melodifestivalen" 1998, blev starten på en lång karriär och idag kan hon titulera sig som en av Sveriges mest folkkära artister.

Hon kan också lägga till programledare på sitt cv när hon debuterade med sitt populära program "Jills Veranda", sänt från den amerikanska staden Nashville som hon genom dokumentärseriens gång utforskar tillsammans med andra kända gäster.

Jill Johnson har fyllt 50 – firas med show

I maj fyllde artisten 50 år. Det har firats med den aktuella konsertshowen "Simply the Best" i städer som Stockholm och Göteborg.

Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken MattiasBrand logo
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias

Och att stå på scen som 50-åring benämner Jill som "en ynnest":

– Absolut, det bottnar mycket i det. Att det kändes roligt att göra det i år. Det blir som en liten mittavstämning, även om 50 säkert är över mitten, så känns det faktiskt som en stor ynnest att man har fyllt 50 och fortfarande känner att man får hålla på med det man älskar. Detta efter 30 år, eller 36 år nästan, om jag ska vara sån. Men det är en häftig ålder, faktiskt, säger hon i en intervju med Nöjeslivet.

Annons

Jill Johnson om att bli äldre

Att bli allt äldre anser många vara svårt att acceptera, men för Jill Johnson är det bara ett privilegium.

– Det låter så klyschigt men jag tycker faktiskt det är en ynnest att bara få bli äldre. Jag har väldigt många kompisar som har insjuknat i cancer och så där. Jag är verkligen inte den personen som tycker att det är ett problem att åldras. Jag tycker bara att jag är glad om jag får vakna med friska barn och vara frisk själv.

"Jag vägrar"

Hon poängterar att hon såklart märkt av att kroppen ändrar form och att huden påverkas, men att man "missar livet" om det är det enda man fokuserar på – och att åldras är ingenting hon tänker försöka stoppa i form av behandlingar och injektioner:

– Det kan inte vara det som det ska handla om. Jag vägrar. Sen tycker jag att jag har fötts med tillräckligt bra gener. Jag trivs ganska bra med mitt utseende och det kommer bli värre, haha. Men det är bara att njuta där man står. Det går ju bara utför hela tiden, om man ska se det från det hållet. Men nej, det där är någonting som jag tycker är en icke-diskussion! säger hon i intervjun och tillägger att hon "inte är den personen".

Annons