Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Jill Johnsons bröllopsbesked med sambon Mattias – efter 5 år tillsammans

13 jun, 2024, 05:03 
Vendela Lönnqvist
Nu kommer Jill Johnson med ett härligt besked!
Annons

Jill Johnson har hunnit fylla 51 och än idag räknas hon till en av Sveriges största country-stjärnor.

Det blev iallafall bevisat under sitt uppskattade musikprogram ”Jills veranda”, där hon bjöd in svenska kändisar till sitt hus i Nashville för att diskutera livsöden, rådande världslägen och spela en och annan låt.

Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken MattiasBrand logo
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias

Jill Johnson om sorgen efter skilsmässan

I vår är hon aktuell med något annat, nämligen sin klubbturné med tio stopp längs de svenska vägarna – något Jill kallar ”oslagbart” eftersom det blir mer intimt.

Hon har också lätt för att låta musiken bli personlig, något hon bevisade under sin show ”Simply the best”. Där berörde hon ämnen som kärleken till döttrarna och sorgen i en skilsmässa.

Annons

− Någon gång i livet går alla igenom sorg. Om det inte är en skilsmässa så kanske det är något annat likvärdigt som man kan identifiera sig med. Det är i detta som gemenskapen hittas och det som är hela kärnan i mitt kall som artist och musiker, säger Jill i en intervju med Hemmets Journal.

”Världen är full av idioter”

Idag befinner sig Jill på en trygg plats i livet, även om hon tycker det är läskigt att släppa ut sina döttrar i en värld som präglas av mörker.

– Ibland känns det som att världen är full av idioter, som spelar med människors liv, säger hon och fortsätter:

− Men i samband med pandemin skedde en förändring som väckte en längtan efter att dra ner på tempot och faktiskt leva livet. Insikten kom genom mognad och reflektion, men också tack vare min nya kärlek.

Han heter Mattias Elg, och tack vare honom hittade Jill vad hon vill kalla ”nya stigar” i livet.

Jill Johnson om nya kärleken Mattias

Den nya kärleken kom efter 18 år som gift med sin ex-make. Beslutet om skilsmässa var något som kom från Jill och hur tufft det än var att splittra på familjen kände hon att det inte fanns ett annat val.

Annons

– Med tanke på var jag befinner mig idag, där jag fått träffa kärleken mitt i livet, kan jag omöjligt se tillbaka på skilsmässan som ett misslyckande. Jag valde mig själv och blev en bättre person både för mig själv och för min omgivning, säger hon till Hemmets Journal.

Den ”nya stigen” som Mattias ledde in Jill på menar hon handlar om att se vilka pusselbitar som är de viktigaste i en relation, såsom sårbarhet och att lyssna in. Mattias har sagt att ”en sund relation handlar om att höra den andra ropa”, något Jill tagit till sig.

Jill Johnsons besked om eventuella bröllopet

Idag bor Jill och Mattias i en villa i Ängelholm, staden Jill växte upp i och flyttade ifrån i 26 år. För henne är det skönt att vara tillbaka, och ser fram emot ett eventuellt bröllop.

– Jag ser jag fram emot att samla alla våra vänner från Jämtland till Skåne. Det skulle kännas som en ynnest att få gifta sig igen.

Annons