Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jimmie Åkesson rasar efter uppbrottet från ex-kärleken: ”Obegripligt”

25 okt, 2022, 12:30 
Jimmie Åkesson och Louise Erixon

Jimmie Åkesson och Louise Erixon har fått nog.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

De beskrevs som ett av Sveriges mäktigaste politikerpar. Han som partiledare för Sverigedemokraterna, hon som kommunstyrelsens ordförande för partiet i Sölvesborg.

De träffades 2009, förlovade sig två år senare och fick 2013 sonen Nils. Men efter drygt tio år ihop meddelade paret 2020 att de går skilda vägar. Sedan dess har det forna politikerparet inte velat uttala sig om uppbrottet.

Framför allt handlar det om vår son, det är hans familj också. Av respekt för honom vill jag inte gärna gå in på detaljer kring det, sa Louise Erixon till Aftonbladet.

Louise Erixon och Jimmie Åkesson
Louise Erixon och Jimmie Åkesson gick skilda vägar 2020.

Louise Erixons och Jimmie Åkessons kärlekslycka

I dag har båda funnit kärleken igen. Louise Erixon är tillsammans med artisten Peter ”London” Lundén och Jimmie Åkesson med kostrådgivaren Matilda Kärnerup.

Annons

– Det är viktigt för mig att träffa någon utanför politiken för att kunna koppla bort jobbet några stunder under veckan, har Jimmie Åkesson sagt till Expressen.

Louise Erixons ilska: ”Hjälper inte”

Men trots att Jimmie Åkesson och Louise Erixon inte längre lever ihop så är paret fortfarande goda vänner. Nu har de dessutom gått ihop och sagt ifrån efter att flera M-ledamöter fått motta hot och hat.

”Till missnöjda moderata väljare: framför kritik om ni har sådan, men gör det då på ett civiliserat sätt. Om ni inte anser att M i Sölvesborg gått den väg ni trott då ni gick till vallokalen, delge då gärna era åsikter, men överträd aldrig dessa gränser. Det hjälper inte er sak och det skadar människor”, skriver Louise Erixon på Facebook.

”Till missnöjda sverigedemokratiska (och övriga) väljare: jag blir förbannad när jag ser hur vissa av er uttrycker er i sociala medier”, skriver hon vidare.

Louise Erixon
Louise Erixon.

Jimmie Åkesson rasar: ”Billigt försök”

Jimmie Åkesson skriver att det är olagligt att hota, men förstår samtidigt att M-ledamöterna möts av hård kritik.

Annons

”Med detta sagt: Det är inte det minsta förvånande att Sölvesborgs ledande moderater nu får utstå massiv kritik efter sitt monumentala svek mot alla de M-väljare som inte röstade för vänsterstyre. Kritiken är högst befogad, och det är obegripligt om personerna bakom detta bedrägeri väntat sig något annat, skriver han och påpekar även att det är larvigt att skylla hoten på Sverigedemokrater:

”Det påstås vara SD-väljare som "hotar och hatar", vilket naturligtvis bara är ett billigt försök att flytta fokus från sitt eget handlande”.

Jimmie Åkesson
Jimmie Åkesson.

Foto: TT

Annons