Johanna vill inte prata om maken Anders Bagge: ”Skönt att få egentid”

25 apr, 2023, 18:30 
AvFelicia Plåt
Johanna och Anders Bagge
Johanna är en av deltagarna i årets Let´s Dance. Foto: TT

Johanna Bagge berättar varför hon undviker att prata om Anders.

Annons

Let´s Dance är i full gång och i år är kändisdansarna på topp, och det är flera som vecka efter vecka blir hyllade av juryn. Under förra lördagen så fick alla deltagare byta danspartners, vilket väckte reaktioner från både deltagarna och tittarna.

Men det blev ett riktig succéavsnitt då både Rickard Sjöberg och Hampus Hedström fick full pott av juryn. Men nu är kändisarna tillbaka med sina original-dansare.

Skapar magi på dansgolvet

En annan av deltagarna som har blivit hyllad sedan avsnitt ett är Johanna Bagge. Johanna dansar tillsamman med proffsdansaren Tobias Wallin och de har tillsammans skapa magi på dansgolvet.

Johanna har verkligen levererat och Tobias berättar att det har varit en fröjd att dansa med Johanna, då han har kunnat utmana henne mer än med tidigare danspartners.

Recept.se Nyhetsbrev
Johanna och Tobias
Johanna dansar med proffsdansaren Tobias Wallin.

– Dig har jag jobbat mycket hårdare tekniskt sett med än många andra. För att hon sätter det snabbt, och då kan man lägga på och lägga på och lägga på lite försiktigt. Sen till slut blir det som det blir, sa Tobias till Nöjeslivet.

Annons

Och man kan se på Johanna att hon älskar dansen vilket hon även har uttryckt till Aftonbladet:

Det är verkligen så “mer dans åt folket.” För hade man vetat att det var så här kul så hade man börjat dansa för längesedan. Och det är ju ur så många olika perspektiv. Det är hälsa, det är hållning, glädje. Det är också egentid. Att kunna få göra nånting som fyller en med väldigt mycket glädje och energi, säger hon.

Johanna vill inte prata om Anders Bagge

Många känner igen Johanna om "Fröken Sverige 1993" då hon vann den omtalade tävlingen och fick representera Sveriges i "Miss Universe". Sedan är hon även musiker och tv-profilen Anders Bagges fru. Men det vill hon inte riktigt prata om.

Anders och Johanna Bagge
Paret stöttar varandra i vårt och torrt.

Anders har varit och kollat när Johanna dansar i direktsändningarna och han verkar vara riktigt stolt över sin fru. Och trots att Johanna uppskattar sin makes stöd tycker har hon undvikit att svara på frågor om honom.

Annons

– Jag har ju alltid varit mig själv i alla år även innan jag träffade Anders, så jag har ju min egen identitet och integritet och arbete och allt. Men jag har valt att jobba lite bakom och vara stöd så att de bitarna känns bra för Anders med ”Idol”, ”Melodifestivalen” och allt. Det är en naturlig grej att man stöttar och peppar varandra i en relation, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar även att hon tycker det är viktigt att kunna ha sin egen identitet.

– Det är skönt att få egentid och att bara fokusera på det vi ska göra här och nu, att klara av dansen. Det är viktigt att göra saker själv och ha sin egen identitet, men ändå jobba i ett team tillsammans, säger Johanna.

Annons