SVT tvingas förklara sig efter bilderna i Gift vid första ögonkastet: ”Varför?”

Gift vid första ögonkastet

Arvid och Ida är ett av paren i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Foto: SVT

SVT avslöjar missen som tittarna upptäckte i Gift vid första ögonkastet.

SVT:s succéprogram "Gift vid första ögonkastet" är mitt uppe i den nionde säsongen och det är flera tittare som ännu en gång följer främlingarna som väljer att gifta sig vid första ögonkastet. Och under åren har vi sett hur vissa matchningar är på pricken medan vissa är lite mindre kompatibla.

Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
1:08

Efter reklamen: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

(1:08)

Slå på ljud

Simon Sköld och Camilla Läckbergs kärlekslycka: "Ett litet tillskott"

Några som verkligen fick en bra start i årets säsong var militärofficeren Arvid, 34, och mäklaren Ida, 35. När Ida stod och väntade på sin nya make fick både hon och tittarna en chock. Arvid kom nämligen inridandes på en vit häst. Han gjorde minst sagt en spektakulär entre och Ida fick sig en riktig sagoprins.

Ida och Arvid

Tittarna uppmärksammade den märkliga detaljen på Twitter. Foto SVT.

De märkliga medaljerna

Men nu reagerar några uppmärksamma tittare över en speciell detalj under de nyblivna makarnas första möte. När Arvid red in på hästen hade han en uniform med medaljer på. Medaljer som verkar byta plats under de olika sekvenserna.

Under första sekvensen hängde medaljerna på Arvids vänstra sida, klipp till att den i nästa sekvens hänger på hans högra sida. Detta uppmärksammade journalisten Joel Jonsson på sin twitter.

– Varför är medaljerna på ena sidan och sen på andra sidan?, skriver han följt av en bild med två utklipp på de olika sekvenserna.

Avslöjar missen

Nu svarar SVT på spekulationerna och avslöjar hur det verkligen ligger till. Allt har att göra med bildvinklar och hur de har spelat in sekvensen.

– När man spelar in en så spektakulär scen som att en brudgum kommer inridandes på en vit springare till en brud han aldrig tidigare träffat vill man vara säker på att få de bästa vinklarna”, skriver William Johansson Kalén, producent för programmet.

De spelade alltså in flera tagningar av entren för att få den så bra som möjligt.

– På en av de två tagningarna som används i programmet står kameran på fel sida om hästen för att Arvids blickriktning ska bli rätt. Därför har bilden spegelvänts under klippningen för att det ska bli behagligt att titta på, säger han till Expressen.

"Hatten av"

Men det verkar inte vara några sura miner över tittarnas upptäckt, utan producenten hyllar tittarna för sin uppmärksamhet.

– Jag kan bara säga hatten av till den som upptäckte detta! Väldigt uppmärksamt.

Soraya bryter ihop av skratt mitt under allvarliga ämnet – ställs till svars