Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jonas Gardell och Lena Philipsson i bråk: "Är diskriminerad"

30 aug, 2021, 13:00 
Lena Philipsson och Jonas Gardell
Det har uppstått arga känslor i nöjesvärlden – Jonas Gardell och Lena Philipsson är upprörda.
Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Lena Philipsson och Jonas Gardell är två tunga pjäser i det svenska nöjeslivet. Deras karriärer ser väldigt olika ut – men de senaste 1,5 åren har de kämpat med samma tuffa förutsättningar.

Alla former av scenverksamhet har lidit tungt under pandemin. Men nu börjar allt fler röster höjas om att det är dags att öppna upp så smått. Jonas skrev en krönika i Expressen om just detta – en krönika som blev vida uppskattad i artistkretsar.

Lena Philipsson och Jonas Gardell i bråk

I texten går Jonas till angrepp mot Folkhälsomyndigheten.

"I New York har Broadway öppnat och i London West End. I Danmark och Frankrike spelar teatrarna. Man måste förstås kunna visa upp ett vaccinpass eller ett PCR-test – vilket kanske är något vi alla måste vänja oss vid – men öppnat har de. Varför går det bra där men inte här? I Sverige säger Folkhälsomyndigheten tvärt nej till vaccinpass, åtminstone till dess 'alla är vaccinerade'. Men om alla är vaccinerade behöver vi väl inget pass alls?", skrev Jonas.

Annons

"Riktigt varför man så kategoriskt avvisar något som gjort att man kunnat öppna samhället i andra länder är en aning oklart. Har inte sett någon motivering annat än att 'den svenska linjen bygger på frivillighet'."

Lena Philipsson och Jonas Gardell
Lena Philipsson och Jonas Gardell ryter ifrån!

Och Jonas har fler på sin sida. Lena står för ett liknande stridsrop mot FHM på sitt Instagram-konto.

"Jag känner mig diskriminerad. Vaccinpass eller covid-test. Låt inte människor som väljer att inte vaccinera sig sänka en hel bransch.Tack för mig!", skriver Lena.

Lena vill få till ändring

Lena får gott om medhåll i sitt kommentarsfält.

"Word. Jag är med dig", skriver artistkollegan Linda Bengtzing.

"Tycker oxå att dom ska införa vaccin-pass så man kan gå och se alla underbara artister igen, funkade kanon i Frankrike", skriver en annan användare.

"Så rätt Lena, hur svårt kan det vara! Var i Köpenhamn på jazzfestival i juli i år, där fick man visa covidpass för event inomhus liksom restauranger inomhus", skriver en tredje.

Annons