Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jonas Gardell om relationen till Mark Levengood: "Har så mycket liv tillsammans."

13 feb, 2024, 13:00 
Pernilla Albinsson
Jonas Gardell
TT.
Jonas Gardell berättar om lyckan att få uppleva sin 60-årsdag och den nuvarande relationen till ex-maken Mark.
Annons

I höstas fyllde författaren och kulturpersonligheten Jonas Gardell 60 år. Något han valde att fira på scenen med showen "Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen". I kvällens avsnitt av Renées brygga på Tv4 berättar Gardell om varför han ville slå på stort med sitt 60-årsfirande.

Här rättas Renée Nyberg – inför allaBrand logo
Här rättas Renée Nyberg – inför alla

Gardells pappa gick tragiskt nog bort i ALS när han var 59 år. Då var han själv 22-23 år och tänkte att han inte heller kommer bli äldre än så.

– Jag har haft någon ide om att jag inte kommer bli särskilt gammal. Och nu när jag är äldre än honom så är det som att bonuslivet är här, säger han lyckligt till Renée.

Annons
Jonas Gardell på sin scenshow "Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen."
Jonas Gardell firade sin 60-årsdag på scenen.Mikaela Landeström/TT

Därför har han varit så produktiv

Att han inte trodde att han skulle leva så länge tror han är en av anledningarna till varför han varit så produktiv i sitt liv. Det är därför som han har gjort så många böcker och shower.

Enligt Gardells egen utsaga är han på en bra plats i livet just nu. Han säger till Renée att allt han gör i livet nu är en bonus – en inställning som han själv tycker är underbar!

Orden om skilsmässan

I juni 2023 kom beskedet att Jonas Gardell och Mark Levengood skiljer sig. Paret, som hade varit tillsammans sedan de var 22 år, har fortfarande en god relation till varandra.

Annons

– Jag har så många nycklar till hans liv liksom han har så många nycklar till mitt liv. Vi har så mycket liv tillsammans. Vilken liten ung snärta som kommer och gör anspråk på det kommer inte ha nycklarna till våra liv, säger Gardell.

Mark och Jonas har gått ut med att de kommer att ha gemensam vårdnad över Prideparaden. Där kommer man fortsättningsvis kunna se det tidigare paret gå hand i hand.

– Vi har levt två tredjedelar av våra liv nästan ihop – det vill varken Mark eller jag slänga bort, säger han.

Foto: TT.

Annons