Jonas Gardell ryter ifrån i sändning – efter Jenny Alversjös vågade fråga: "Det ska ni skita i"

Jonas Gardell ryter ifrån i sändning – efter Jenny Alversjös vågade fråga: "Det ska ni skita i"

Foto: TT

Jonas Gardell satte ned foten i Nyhetsmorgon.

Det var den 20 januari som Jonas Gardell och Mark Levengood gick ut med ett besked som skakade om Sverige: de separerar.

Sedan dess har de varit kryptiska om hur relationen egentligen ser ut. När Jenny Alversjö frågar Jonas Gardell om Mark i Nyhetsmorgon ryter han plötsligt ifrån.

Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihop
0:41

Efter reklamen: Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihop

(0:41)

Slå på ljud

Gravidlyckan bekräftad! Nyhetsmorgon-kollegornas jubel: “Vilken nyhet”

Bilden på Jonas Gardell och Mark Levengood förvirrar

Jonas och Mark gjorde det i sitt uttalande klart att de inte skiljt sig. De har varit tillsammans i 37 år, varav 11 av dem som gifta, och några skilsmässopapper har alltså inte skickats in.

"Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt." Skrev de i uttalandet.

En kort tid därpå dök de upp sida vid sida på QX-galan, något som förvirrade folket. När de fick en fråga om relationen gjorde svaret inte en klokare:

– Vi är här bara för att förvirra folk, sa Jonas till Aftonbladet.

Jonas Gardell och Mark Levengood på QX-galan

Här förvirrar Jonas och Mark alla.

Karin Törnblom/TT

Steffo Törnquists markering i sändning – får plötsligt nog

Jonas Gardell sätter ner foten efter frågan i Nyhetsmorgon

I år fyller Jonas Gardell 60 år, och under lördagsmorgonen gästade han Nyhetsmorgon för att prata med Jenny Alversjö om livet hittills, och den nyskrivna monologen på Intiman i höst.

Jenny passade på att fråga om separationen med Mark. En aningen vågad fråga, då Jonas och Mark i sitt uttalande sa att de inte kommer svara på frågor om uppbrottet.

– Mark och jag kunde inte reglera vår relation (när de blev tillsammans, reds amn.), så vi var tvungna att rita vår egna karta. Nu har vi sagt "fuck it", vi har fortfarande rätt att rita vår egna karta, och bestämma på vilka villkor vi är ihop, konstaterar han och fortsätter:

– Vi hör ihop alldeles oavsett. Vi ska fortsätta vara gifta, men fundera ut vad vårt äktenskap är idag. Och det ska ni skita i.

Det är sagt med glimten i ögat, men det är tydligt att Jonas inte gärna vill gå in på privata detaljer i sändning. När Jenny senare i intervjun ställer en annan fråga, frågar hon om hon ska "skita i det också".

– Jag menar inte elakt när jag sa så, jag menar att vi behöver lite tid på oss, tydliggör Jonas då.

Jonas Gardell gästar Nyhetsmorgon

Jonas Gardell pratade aningen motvilligt om relationen med Mark.

Foto: TV4

Foto: TT/TV4