Jonna Sundlings pojkvän: "Mår fysiskt dåligt"

Jonna Sundling

Jonna Sundlings pojkvän hade det inte kul när sambon körde hem sitt VM-guld.

Jonna Sundling är namnet på allas läppar i dag. I går var det hon som klev fram när förhandsfavoriterna Linn Svahn och Maja Dahlqvist inte presterade på väntad nivå i skid-VM.

Jonna tog hem guldet åt Sverige i sprinten – efter en bragdinsats. Många är glada för hennes skull, men ingen i lika hög grad som pojkvännen Anton Olofsson.

Jonna Sundlings pojkvän Anton Olofsson: "Mår fysiskt dåligt"

Jonna Sundling

Jonna Sundling ska firas med sin pojkvän Anton Olofsson.

Han satt hemma i Östersund och följde loppet. Det var ingen angenäm upplevelse – fram tills det lyckliga slutet då förstås.

– Det är som vanligt höll jag på att säga, man mår alltid lite fysiskt dåligt när hon tävlar, men i dag var det lite extra anspänning så klart. Det blir nästan jobbigt för en själv, man lever sig in så mycket. Ända från prologen och sen när hon åkte så bra i kvart och semi så blev känslan bara bättre, säger Anton till tidningen Expressen.

– Man sitter alltid på helspänn. Det är klart att det går fort och att det kan hända saker. Jag tycker att hon har, om man tar den incidenten för två år sen, har skött det otroligt. Skulle man gått till sig själv, att man hade en VM-medalj eller till och med ett VM-guld inom räckhåll och så strular det till sig. Det är klart att det kunde ha varit rätt knäckande.

Nu ska guldet firas – men det blir ingen hejdlös megafest för paret.

– Det är väl ett lite tråkigt svar men det är väl alltid lite speciellt under tävlingssäsong med skidåkare, men nu har det så klart varit lite extra med att vi har varit ifrån varandra. Det blir väldigt skönt att bara landa och ha någon form av normalt samboliv, sen får vi se när hennes säsong är slut om vi ska ta oss någonstans. Jag vet inte om man vågar åka någonstans, det lär man väl inte göra, men på något sätt ska vi försöka fira det, säger Anton till Expressen.

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas