Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jurymedlemmen tvingades bort efter händelsen bakom kamerorna – berättar nu: “Förbjöd mig”

23 nov, 2022, 13:00 

Nu berättar den omtyckta jurymedlemmen om det tittarna inte fick se.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Varje vår sitter de där, den eminenta Let's Dance-juryn. Under åren har konstellationen sett lite annorlunda ut, men det är allt som oftast Tony Irving, Dermont Clemenger och Ann Wilson som håller ställningarna.

Alla tre har hängt med i många år, och nästintill aldrig svikit plikten. Men nu berättar Ann Wilson för Amelia om en gång det blev för mycket.

Otäcka händelsen

Ann Wilson har sedan starten 2006 suttit och bedömt kändisdansare i TV4. Det är svårt att föreställa sig en säsong utan henne, och hon fungerar inte sällan som en diplomatisk motpol till den annars så riviga Tony Irving.

Dansen har för Ann hängt med sedan barnsben. Hon har själv ett förflutet som proffsdansare, och man kan lugnt säga att Ann vet vad hon snackar om när hon bedömer fotarbete och hållning.

1996 vann nämligen hon och danspartnern – tillika dåvarande maken, Paul Wilson, världens största danstävlingen. Dessutom blev de australiska mästare i modern dans, sju gånger.

Annons

Men karriären har inte bara varit en dans på rosor. Under en period utsattes Ann för en stalker, och fick obehagliga saker skickade hem till sig, berättar hon för Amelia.

Let's Dance-juryn 2007
Såhär såg det ut 2007...
Let's Dance-juryn 2022, Tony Irving, Dermont Clemenger och Ann Wilson
... och såhär såg det ut i år!

Polisen kopplades in

Det hände i samma veva som Ann och maken Paul separerade, samtidigt som karriären gasade på. Let's Dance var i full gång, och hon hade andra projekt vid sidan av. Till råga på det hektiska privatlivet, var hon alltså utsatt för otäcka hot.

– Jag hade ingen aning om vem det var. Bara att det var någon som ville mig illa, säger hon till Amelia.

Annons

För tidningen berättar hon att polisen kopplades in, men det hela blev för mycket. Mitt under en inspelning av Let's Dance fick hon en panikångestattack. Händelsen fick kollegorna att sätta ner foten, och hon blev sjukskriven.

– På studion förbjöd mina underbara medarbetare mer eller mindre mig att arbeta. Min syster tog ifrån mig datorn. Alla ställde upp och hjälpte mig att sätta gränser. Själv låg jag tre veckor i ett mörkt rum innan jag så sakteliga började ta mig tillbaka ut i verkligheten igen, säger hon.

Efter en tuff tid återhämtade Ann sig, och hon beskriver den nya tiden som en Ann Wilson 2.0.

– Jag kan ärligt säga att jag mår bättre än någonsin, säger hon.

Foto: TT

Annons