Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kalle Anka får konkurrens – efter SVT:s oväntade beslut

19 aug, 2022, 10:00 
AvIbraheem Alsalman
Ändringen i Kalle Anka - efter SVT:s beslut. Foto: TT.
SVT har kommit med ett besked om Kalle Anka.
Annons
Se filmen! Här anländer Victoria till Astrid Lindgrens barnsjukhusBrand logo
Se filmen! Här anländer Victoria till Astrid Lindgrens barnsjukhus

Tro det eller ej så börjar vi så smått närma oss hösten, vinter och ja...julen! Högtiden förknippas med massa mat, glädje och framför allt julklappar. Många av oss samlas för att umgås med nära och kära.

Under julen sänds också massa mysiga program på tv, mest matlagningsprogram. Vi har till exempel Jul med Ernst som snabbt blivit omåttligt populärt hos de svenska tv-hemmen. Vi har även Musse Pigg och såklart får vi inte glömma julens kanske största höjdpunkt - där hela familjen samlas kring - Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul. Ett program som sänds strax efter 15.00 på julafton i SVT. Det är en riktig stor svensk tradition.

SVT nöjda efter nya beslutet om Kalla Anka

Men nu får Kalle Anka konkurrens. SVT meddelade under torsdagen att de kommer med ett nytt koncept - Julberättelser av Astrid Lindgren blir ny jultradition i SVT från och julen 2023.

Annons

"SVT vill fortsätta att skapa gemensamma tv-traditioner för nutidens och framtidens publik i Sverige och producerar Jul med Astrid Lindgren, en timme med berättelser baserade på verk av Astrid Lindgren. Från och med julafton 2023 kommer publiken att möta färgstarka karaktärer och magiska världar. Nyproducerade animationer blandas med klassiska klipp", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer det sändas "Vi på Saltkråkan - visst finns det tomtar", "Pippis Jul", "Kajsa Kavat" och "Räven och Tomten", "Nils Karlsson-Pyssling" och "Emil och snöbollskriget".

- Det känns fantastiskt att kunna lyfta fram Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelser. Ambitionen är att skapa en fin julaftonstradition för alla generationer. Vi kan såklart inte bestämma på förhand om det blir en klassiker, det avgör publiken, men det är vad vi hoppas, säger Hanna Stjärne vd på SVT.

Foto: TT.

Annons