Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kalle Moraeus chockbesked – lägger ner helt: “Ängslig värld med PK-tryck”

24 okt, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu kommer Moraeus med ett besked som vi inte hade förväntat oss.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Kalle Moraeus behöver knappast en presentation. Han har haft en framgångsrik karriär bakom sig och blivit en folkkär artist i Sverige. Han har medverkat i Melodifestivalen och diverse tv-framträdanden. Men numera har han lagt tv-karriären åt sidan och satsar mer på musiken igen. Tidigare under sommaren gjorde han showen "From Orsa to Nashville".

Utöver sin framgångsrika karriär så har även Kalle Moraeus familj. Hans dotter, Johanna har ärvt musikintresset och delar det numera med sin far.

I dag är Kalle Moraeus, 59, aktuell med turnén ”Thank you for the music” tillsammans med Gunilla Backman, 57, och Johan Boding, 56.

Nu berättar han om sina intensiva år där han, rätt ofta, fick synas på bästa sändningstid. Bland annat med den egna SVT-succén ”Moraeus med mera”, frågesportsprogrammet ”Alla mot alla” och i ”Så ska det låta”.

– Tre år i rad hade jag 20 veckor ”primetime-tv”, berättar Moraeus i podden "Nemo möter en vän" och säger, enligt Expressen, att det hela ledde till att hans spelningar ekade tomma eftersom han ”var på tv varje dag”.

Annons

Kalle Moraeus chockbesked – lägger ner helt: “Har inte spillt en tår”

Men den senaste tiden har han synts allt mindre i tv. Kalle berättar om tuffa tiden:

– Jag har aldrig gått musikhögskolan för att jag ska bli programledare i tv, jag är ju musiker, säger han.

I podcasten berättar han att han eventuellt kan tänka sig att på nytt spela in "Moraeus med mera" som var jättesuccé mellan 2011-2017.

– Då är det klart att vi sätter oss ner och diskuterar. Nu är ju medievärlden en extremt ängslig värld i dag med ett pk-tryck som är nästintill omöjligt att uppfylla. Tv-världen kämpar med demoner hela tiden tycker jag, om hur de ska göra, vad de ska tycka så att de inte gör något fel, säger han enligt Expressen.

Nu ser 59-åringen fram emot turnélivet.

– Tv-grejen var ju nästan som ett störande moment i det. Men grejen var ju att det var en enorm succé. Vi hade 1,5 miljoner tittare. Det är klart att man blir förförd av det, säger Kalle Moraeus.

Annons