Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kända profilerna tvingas bort från På spåret – tittarnas sorg efter SVT:s beslut

02 dec, 2022, 17:30 

Nu försvinner populära profilerna från På spåret – efter ändringarna i SVT.

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

I tio år var Augustifamiljen husbandet alla pratade om. Sen bestämde sig SVT för att ändra upplägg och rotera mellan flera olika husband, något som inte landade speciellt väl hos kapellmästare Stefan Sporsén.

– SVT ringde och kallade mig till möte. Då hade en liten fågel viskat i mitt öra, så jag var förberedd. Motiveringen var väl att programmet måste förnyas hela tiden, sa han till Aftonbladet.

– De här tio åren har varit en musikalisk utmaning. En ynnest att på bästa sändningstid få leka musik. Så vi ville ju verkligen inte sluta. Alla i bandet blev rätt låga när vi fick sparken.

Annons
Augustifamiljen
Augustifamiljen agerade husband i På spåret i tio år – sen sparkades gruppen av SVT.

Bo Kaspers Orkester lämnar På spåret

I årets upplaga av På spåret är det Bo Kaspers Orkester, MOR, Smith & Thell och Benny Anderssons Orkester som delar på det hedersamma uppdraget och bjuder fartfyllda och svängiga toner.

När det ikväll är dags för säsongens tredje avsnitt blir det också ett vemodigt farväl. Bo Sundström och hans manskap gör nämligen sitt sista program som husband.

För tittarna är det ett tråkigt besked. Bo Kaspers Orkester har under sina tre avsnitt mottagit flertalet hyllningar för sina tolkningar, inte minst för covern på låten ”Han Måste Gå”.

Annons

Tittarnas hyllningar: ”Fantastisk tolkning”

På sociala medier har det strömmat in positiva kommentarer:

”Underbart, jag får rysningar”, skriver en person.

”Fantastisk tolkning”, skriver en annan.

Jag röstar för att Bo Kaspers Orkester blir fast husband i Spåret. Så bra och proffsiga, precis den musikaliska inramning programmet behöver, underbart att se”, skriver en tredje.

Bo Kaspers Orkester lämnar över stafettpinnen till bandet MOR, som kommer agera husband när det är dags för grupp 2. I gruppen tävlar Hasse Aro och Camilla Läckberg, Emma Peters och Christopher Garplind, och Cecilia Düringer och Jonatan Unge.

Bo Kaspers Orkester
Bo Kaspers Orkester lämnar På spåret i SVT.

Foto: TT

Annons