Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändisarna gaddar ihop sig mot adelsmannen – drar in Sofia i bråket

16 okt, 2019, 10:32 
AvEmma Sanderberg
Adelsmannen Alexander Schulman har det hett runt öronen just nu. Fler och fler går tillsammans och backar upp varandra efter hans konflikt med Alexander Pärleros.
Annons

Alexander Schulmans och Sigge Eklunds podcast Alex & Sigge är en av de största podcasterna i Sverige. Alex och Sigge har i podden drivit med kungafamiljen, främst kungen och Chris O´Neill, många gånger. Något som fått prinsessan Madeleine att tydligt markera vad hon tycker om saken när hon mötte Alexander Schulman på Franska rivieran i somras.

Prinsessan Madeleine gav inte Schulman en blick

Madeleine och en kompis skulle då hälsa på gemensamma kompisar vid samma bord som Alexander satt, men efter allt hån mot hennes pappa och även maken Chris valde hon att inte ge adelsmannen ens en blick.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men det är inte bara kungafamiljen som Schulman hamnat i konflikt med, utan det är många i Sveriges kändiselit som nämns. I ett av de senaste avsnitten kritiserar han den kända intervjuaren Alexander Pärleros. Alexander Pärleros har vunnit flera priser för sin succépodcast Framgångspodden. 

Alexander Pärleros
Alexander Pärleros driver en av Sveriges största podcasts, Framgångspodden.

– Han är ju så fruktansvärt trög i huvudet. Han är så ofattbart trög i hjärnan när han gör sina intervjuer och det här är ju genomkorkat. Det känns inte riktigt som han förstår samtalen som han är en del av. Det är en ny nivå av okunskap, säger Alexander Schulman och får medhåll av Sigge Eklund.

Annons

– Pärleros är ju den klassiska hashlodisen som bara vill bli lämnad ifred med holken, säger Sigge Eklund.

Detta är inte första gången de tar upp Alexander Pärleros och nu väljer han att sätta ner foten. På Instagram skriver han ett långt inlägg där han ifrågasätter deras sätt att driva med människor.

Alexander Schulman
Alexander Schulman.

“Jag har sett upp till dig Alex Schulman och haft den största respekt för dig och därför inte tagit den här diskussionen. Men det måste få ett slut på hur vi behandlar varandra på nätet som förebilder för unga människor” skriver han bland annat och avslutar inlägget med Carl Philips och Sofias nya hashtag #nejtillnäthat.

Carl Philips och Sofias initiativ är en succé

Det var för en vecka sedan som även Carl Philip och Sofia satte ner foten och bad alla samlas och säga nej till näthat en gång för alla, och initiativet har nu verkligen fått genomslag. Alexander Pärleros inlägg har över 2000 kommentarer och han får uppbackning av flera kändisar som även de använder Carl Philips och Sofias hashtag.

Annons

Operasångaren Rickard Söderberg väljer att skriva Carl Philips och Sofias hashtag #nejtillnathat och ett hjärta efter. Nikki Amini, en av jurymedlemmarna i Idol, kommenterar flera hjärtan och stjärnor som stöd, liksom influensern Bianca Ingrosso också gör.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip är en av många kändisar som sluter upp bakom Alexander Pärleros mot näthatet.

Författaren Elaine Eksvärd skriver “Så hemskt” med flera hjärtan efter, entreprenören Isabella Löwengrip skriver “Du är en av de finaste och klokaste människor jag träffat. Bra skrivet”.

Micael Bindefeld håller med Alexander och skriver “Precis så!!” och artisten Sonja Aldén skriver “Snacka om att Du är en förebild, kära, kloka, fina människa. Du stack ut redan som väldigt ung när jag mötte dig första gången. Väldigt trevlig, artig, noggrann och proffsig. Tänkte att “honom blir det något stort av”. Och det blev det. Du är fantastisk.”

Foto: TT

Annons