Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kändismannen krossade Bibi Rödöös hjärta: "Tappade fotfästet"

21 jun, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Den annars så anonyma Bibi Rödöö öppnar nu upp om sitt livs största kärlek – som krossade hennes hjärta.
Annons
Oscar Magnusson om speciella situationen med frunBrand logo
Oscar Magnusson om speciella situationen med frun

Bibi Rödöö är programchefen som fick "Sommar i P1" att benämnas som ”den sista svenska lägerelden” i brittiska The Guardian.

Samma år som hon erbjöds jobbet som programchef lyckades hon få dåvarande statsminister Göran Persson att ställa upp på ett avsnitt och positionen kallar hon att "komma hem i arbetslivet".

Bibi Rödöö blev sjukskriven efter skilsmässan

Men perioden innan var tuff. Bibi hade precis kommit tillbaka efter en sjukskrivning som orsakades av en tuff skilsmässa från barnens pappa.

Bibi berättar i en intervju med Dagens Nyheter att hon rasade i vikt, en tid hon kallar för sin lägsta punkt.

– Jag klev upp på morgonen för jag hade tre barn att ta hand om. Den lejonhonan är jag bara. Jag krigar tills jag räddar de jag ska rädda.

Annons

Efter skilsmässan blev hon ensamstående till de tre barnen, som idag är vuxna. Lönen gick åt nödvändigheter och ingenting mer. Att be om pengar från sina föräldrar var ingenting Bibi ville göra.

Bibi Rödöö förälskade sig i kändismannen

Men kärleken kom igen för Bibi. För några år sedan föll hon pladask för en kändisman under ett jubileum på en skola där både hon och han studerat.

Även om mannen var gift, gick det inte att ignorera kemin. Bibi beskriver honom som hennes "tvillingsjäl".

– Jag träffade min stora kärlek. Vi kom båda äntligen hem. Det var den lyckligaste tiden i mitt liv, berättar hon och tillägger:

– För första gången kände jag att jag hade någon som älskade mig högt och uppskattade min styrka. Som kunde hjälpa mig om jag var svag. Jag behövde inte vara den som bet ihop och löste saker.

Annons

Bibi Rödöö gick i terapi efter hjärtkrossen

De reste runt i världen tillsammans och mannen bestämde sig för att lämna sin fru. Allt var planerat och Bibi sänkte garden. Mannen friade och de skulle precis flytta ihop.

Sedan ändrade sig mannen. Till DN beskriver Bibi det som att hon "tappade fotfästet".

– I ett års tid vaknade jag av att jag grät i sömnen. Det var helt galet. Jag har gått i terapi för det här.

Än idag bär Bibi på en sorg, något hon däremot sällan visar utåt eftersom hon tycker att det är "oklädsamt att vara den här som inte kommer över något". Men hon försöker se glaset som halvfullt.

– Att jag har fått uppleva den fantastiska kärleken, som passade mig helt i livet och att två personer totalt kan passa så bra ihop. Det är en ynnest att jag har fått uppleva det.

Annons