Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bibi Rödöö i konflikt med sommarprataren – försökt stoppa programmet

11 jun, 2024, 12:38 
Vendela Lönnqvist
Karin Törnblom/TT
Den långa konflikten mellan Bibi Rödöö och sommarprataren når nu sitt slut.
Annons

Den långa väntan är över.

Poddaren, författaren och nydebuterande regissören Sigge Eklund har presenteras som en av sommarvärdarna i P1.

7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

Sigge Eklund en av årets sommarpratare i P1

Sigge är inte vem som helst av sommarpratarna.

Hans, minst sagt, strama relation med både Sveriges Radio och framför allt programmets radioproducent Bibi Rödöö har vid återkommande tillfällen tagits upp i en av Sveriges största podcastst "Alex & Sigge", som Sigge har tillsammans med Alex Schulman.

Kallat Bibi Rödöö för "diktator"

Under Sigges 25 år i rampljuset har Bibi nämligen aldrig tillfrågat profilen, men nu tar hon alltså bort stoppklossen – och låter honom träda fram.

Men den långa väntan har gått Sigge på nerverna under åren. I podden har han vid flera tillfällen kritiserat Bibi för hennes urvalsprocess och skämtat om att radioproducenten är "som en megaloman diktator" och "fri från minsta lilla kreativitet".

Annons

Nu är väntan dock över. Den 6 juli släpps avsnittet som enligt Sigge själv kommer handla om "ett inrökt, bokfyllt rum i Gamla Stan – och om hur mina besök där på 80-talet kom att prägla hela mitt liv".

Bibi Rödöös svar på kritiken

Bibi har tidigare fått frågan av Expressen om vad hon har att säga som svar på tal till Sigges kritik. Enligt henne har det uteblivna svaret inte varit någon markering, och att hon ibland missar både sms och mejl.

När Bibi i slutet av presentationen av sommarvärdarna ringer upp Sigge Eklund, frågar hon om de kan "ha ett konfidentiellt samtal". Och det är en glad Sigge som svarar.

– Ja, absolut! Jag tycker det är modigt av dig att ringa. Det har ju varit som en följetång i mina podcasts med min bitterhet över att du inte ringt mig, svarar han.

Bibi säger då att hon inte lyssnar på hans podcast, men att hennes kollegor gjort henne varse om kritiken till och från.

Sigge Eklunds avsnitt, som Alex Schulman ska producera, kan du lyssna på den 6 juli i Sveriges Radios app.

Annons