Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet till Alex Schulman – informerades mitt under tv-galan

03 okt, 2023, 10:00 
Alex Schulman

Alex Schulman fick ett dystert besked under Barncancergalan.

Annons

Alex Schulman är en av vår samtids mest omdiskuterade medieprofiler. En sann renässansman som gjort succé i så många olika former: som författare, scenpersonlighet, krönikör, bloggare, humorist och, inte minst, som poddare.

Podcasten som han driver tillsammans med evige parhästen Sigge Eklund är en av Sveriges mest populära. Men nu har alla fans till Alex & Sigge fått ett mycket tråkigt besked.

Alex Schulman: "Jag vill bråka!"Brand logo
Alex Schulman: "Jag vill bråka!"

Alex Schulman fick dystert besked – här blir han informerad

På måndagskvällen hölls Barncancergalan. Det är en gala vars främsta syfte är att samla in pengar till cancerforskningen, men som också används som plattform för att dela ut en rad humorpriser.

Alexs podd var nominerad i kategorin Årets humorpodd. Konkurrensen var tuff: Ursäkta med Johanna Nordström och Edvin Törnblom, Fördomspodden med Emil Persson och Skäringer och Nessvold med Mia Skäringer och Hampus Nessvold.

Alex Schulman
Alex ville så gärna ha det där priset...

Alex och Sigge satt såklart hemma i tv-sofforna och höll tummarna. Men så kom det avgörande ögonblicket när vinnarna presenterades – och succéduon gick bet.

Annons

Priset gick i stället till Skäringer och Nessvold.

"Tack, tack, tack! Detta priset är till fantastiska Skäringer & Nessvoldfamiljen! Tack alla ni som röstat! Vi älskar er!", skriver Mia och Hampus på Instagram.

Alex Schulman prisades inte – men pengar samlades in

Men det viktiga var såklart inte priserna och prestigen – utan det fina syftet bakom kvällen. Totalt samlade man ihop hela 53 miljoner kronor.

– Först och främst vill jag rikta ett varmt tack till alla som varit mer och gjort den här kvällen så lyckad. Alla tittare, nya Barnsupporters och komiker - jag känner mig både stolt och rörd över hur många som vill vara med och bidra i kampen mot barncancer. Ett lika stort tack vill jag rikta till alla de fantastiska barn och familjer som har delat sina berättelser här ikväll, det är för er vi finns till, säger Anne Bergsten, exekutiv producent för Barncancergalan – det svenska humorpriset på Barncancerfonden.

Annons