Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Trots enorma miljonsuccén - adelsmannen missnöjd: ”Lönen tar alltid slut”

Trots enorma miljonsuccén - adelsmannen missnöjd: ”Lönen tar alltid slut”

Foto: TT

Nu avslöjas sanningen om den framgångsrike mediamannens ekonomi.

Här är Sveriges 5 rikaste!
0:35

Efter reklamen: Här är Sveriges 5 rikaste!

(0:35)

Slå på ljud

Alex Schulman är mångsysslaren vars idéer aldrig tycks ta slut. Han inledde sin karriär som bloggare, startade upp humorsidan 1000apor och efter det har uppdraget trillat in för den skicklige författaren.

Han skriver böcker, driver en av Sveriges största podcasts, gör regidebut på anrika Dramaten, regelbunden krönikör och hans roman är snart aktuell som film på vita duken, och man kan lugnt säga att det speglas på bankkontot.

Mediamannens totalsågning av Ebba Busch inför alla – bråket eskalerar: "Ljuger ännu mer"

Inte självklart att tacka ja

Adelsmannen tog sig sakta men säkert in i finrummen, från att ha varit något av en kontroversiell figur i media-Sverige. På sin blogg var han ofta rivig, och hans inne- och utelistor för vad som var hett den veckan väckte ofta reaktioner. Att Alex Schulman har fingret på pulsen råder det ingen tvivel om.

När han sedan gav sig in i författandet nådde han en ny publik. Böckerna fick fina recensioner av kulturprofiler och hans skrivande berörde folk över hela vårt avlånga land. När han nu gör debut som regissör på Dramaten är det också hans vassa penna som tagit honom dit.

Uppsättningen är en monolog, framför av Gustav Skarsgård, och skriven av Alex själv. När Gustav gästade talkshowen Tilde berättade han att han först var skeptisk till att ta sig an uppdraget, men att när han läste manuset var det helt enkelt för bra för att tacka nej.

Här sågar gästen Steffo och kollegorna i direktsändning: "Gör värre och värre saker"

"Lönen tar slut"

Schulmans skicklighet har definitivt visat sig ge utdelning på det ekonomiska planet. Enligt Expressen omsatte hans företag under fyra år hela 54 miljoner kronor!

Bara under det senaste räkneåret blev omsättningen en svindlande 20 miljoner kronor, och Schulman själv plockade ut tre goda miljoner.

Men trots överflödet av pengar verkar kontot bitvis ändå eka tomt.

– Jag får ut en lön som alltid tar slut. Sen går jag in och fibblar med mitt företag, och tar ut mer pengar. Och då säger min revisor: ”Nu har du tagit ut mer pengar. Då vet du att du måste ta ut det som extra lön. Det blir väldigt dyrt för ditt företag”. ”Ja, men jag måste ha pengar”, berättar Alex Schulman i Kristoffer Triumfs podcast Värvet.

Alexander Schulman
Jessica Gow

Foto: TT