Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här sågar gästen Steffo och kollegorna i direktsändning: "Gör värre och värre saker"

01 sep, 2022, 16:00 
Pikarna avlöste varandra under morgonens sändning av Nyhetsmorgon.
Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Att följa Nyhetsmorgon är ett naturligt inslag i mångas vardag, inte minst i poddprofilen och adelsmannen Alex Schulmans liv. Visserligen följer han kanske programmet av andra anledningar, än att få en harmonisk start på morgonen.

Om något dråpligt sker i sändning, eller någon råkar slinta på orden och uttala sig märkligt kan man vara säker på att det dyker upp i fredagens avsnitt av långköraren Alex och Sigges podcast.

Inte heller sparade han på krutet när han själv befann sig i soffan, i programmet som han så ofta hånar. Istället passade han på att kritisera Steffo Törnquist och kollegorna mitt framför ansiktet på dem.

Oron över Marcus Noterius

Mångsysslaren Alex Schulman har flera bollar i luften. Ett boksläpp, premiär på Dramaten och en stundande filmpremiär står på agendan, varpå han var en av gästerna i morgonens Nyhetsmorgon-sändning.

Annons

Strax innan Alex slog sig ned i soffan visades ett inslag på den flygande reportern Marcus Noterius, som skulle skapa träkonst med hjälp av en motorsåg. Noterius, som inte sällan utsätter sig för olika märkliga situationer, har också blivit ett hett ämne i adelsmannens podcast. Det såg Maria Forsblom och Steffo Törnquist till att snappa upp.

Marcus Noterius med motorsågen i högsta hugg.

–Du är intresserad av Marcus Noterius? frågar Forsblom, varpå Schulman svarar att han är besatt av honom.

– Vad har du för för förhoppningar i det här motorsåg-projektet? frågar hon vidare.

– Det är inte så att jag hoppas att han skadar sig om du trodde det. Han gör liksom värre och värre saker. Snart kommer han liksom hoppa utan fallskärm från ett flygplan och sånt där, säger Schulman skämtsamt.

Annons

– Jag ser framför mig att nån gång, i ändan av den där korridoren kommer nånting hemskt hända. Det är det jag är lite rädd för. Ni pushar honom för långt! avslutar han, med glimten i ögat.

Programledarduon svarar med att de ska tänka på hans välmående. Och visst är kanske Schulmans oro befogad. Det är nog inte många som glömt när Noterius testade på backhoppning inomhus, och föll handlöst och skadade sig i direktsändning.

Steffos pik

Schulman och poddkollegan Sigge Eklunds fascination för Nyhetsmorgon är han inte heller blyg att prata om när han själv är huvudperson.

– Ni är den viktigaste källan till innehåll som vi har i vår podd. Vi pratar om er nästan varje vecka, berättar han för programledarna.

– Kan du då föreställa dig hur obehagligt vi tycker att det är att du är här? skojar Steffo Törnquist, och det är alltjämt god stämning i studion.

Alex Schulman och Sigge Eklund
Poddkollegan och författaren Sigge Eklund till vänster, och Alex Schulman till höger.

Men att Alex Schulman frekvent pratar om, och ibland hånar, Nyhetsmorgon i sin podcast kanske var det som gav upphov till Steffo Törnquists riviga pik tidigare i programmet. När han presenterade poddmannen hade han svårt att minnas vad han egentligen var aktuell med, låtsades han som i alla fall.

Det snappade Alex upp, och roades rejält av.

– "Alex Schulman är aktuell med en bok och en pjäs, och vad det nu var" Det är så roligt, det är nånting man kan använda sig av. Det är innehåll, säger han.

– Tror du att det var medvetet att jag sa så, eller att jag hade glömt? kontrar Steffo.

– Jag tror att du kanske inte kom på det, och ändå njöt av att säga det, svarar Alex Schulman.

– Det var medvetet. Jag tyckte det var snyggt att inte bry sig riktigt, avslutar Steffo.

Foto: TT/TV4

Annons