Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Medieprofilens hån mot Orup – efter attacken i sändning

22 aug, 2022, 15:30 
Piken i direktsändning verkar inte gått honom obemärkt förbi...
Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Nu stormar det rejält i mediasvängen – och det är två oväntade kandidater i varsin sida av rinken. När den folkkära artisten Orup medverkade i talkshowen Tilde valde han att i direktsändning rikta en sylvass känga till podd-profilen och adelsmannen Alex Schulman. Och budskapet talade sitt klara språk.

– Han har varit jävligt elak, mot jävligt mycket människor, säger Orup plötsligt och den harmoniska stämningen i soffan blir plötsligt aningen uppriven.

Detta utspel nådde huvudpersonen själv, som satt bänkad hemma i tv-soffan den fredagskvällen. Nu funderar Alex Schulman på varför Orup egentligen hyser ett sådant agg mot honom.

"När det här monstret"

Ja, att Alex Schulman har ett förflutet som provokativ och kontroversiell bloggare är ingenting han håller hemligt. I podcasten Alex och Sigges podcast funderar han dock över varför just Orup tagit så illa upp – vad har han gjort mot honom?

Annons

Enligt Alex själv har han stött på Orup vid två tillfällen. Han bjöd in artisten till sin dåvarande talkshow Schulman show, och en gång på en middag. Middagen stod gemensamma vänner till de båda för, och det är här Alex menar att det kanske slog fel, här finns roten till Orups ilska gentemot honom.

Det var en trevlig kväll, med grill och vin, och god stämning, menar Alex. Enligt Schulman skulle Orup strax släppa en ny skiva.

– Den pratar han om, oavbrutet, säger han.

– Jag är väldigt skicklig i de här situationerna, jag ger de här människorna plats. Jag förvandlas till en intervjuare. Jag när det här monstret.

Podd-duon Alex och Sigge
Sigge Eklund och Alex Schulman har poddat i 10 år.

Orup fick nog

Vidare berättar Schulman att han i två timmar frågar Orup frågor, när han till slut vill få stopp på pratandet.

Annons

– Då säger jag, "Det här låter helt fantastiskt, kan du inte sjunga en låt?"

Enligt Schulman ska Orup genast sagt nej, men sällskapet hejar på och uppmuntrar honom. Alla vill att Orup ska sjunga, men inte Orup själv. Alex berättar att han gärna ville att Orup skulle sjunga, för att få en paus från "babblet", så han fortsätter påtryckningarna.

Till slut ska Orup ha fått nog, menar han.

– Han reser sig till hälften i sin stol och ryter: "JAG ÄR INGEN PAJAS!", säger Alex, och berättar att det blir helt tyst runt middagsbordet.

Både Alex och poddkollegan Sigge Eklund skrattar gott åt händelsen, som strömmas ut till flera hundratusen lyssnare i veckan.

– Det är det enda jag kan komma på. Det är enda gången jag nämnt honom, avslutar Schulman.

Om denna dråpliga middagsincident var anledningen till Orups kommentar i direktsändning eller inte, förblir osagt.

Thomas Orup Eriksson
Thomas "Orup" Eriksson.

Foto: TT/TV4

Annons