Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mediamannens totalsågning av Ebba Busch inför alla – bråket eskalerar: "Ljuger ännu mer"

11 sep, 2022, 06:30 

Det ser inte ut att vara påväg att lösas i närtid...

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Att politikerna har fullt upp inför det stundande valet är självklart, och nästan varje gång man slår på radion eller TV:n möts man av en eldig debatt.

Men det är faktiskt en debatt som pågår parallellt där KD-ledaren Ebba Busch blivit indragen, och det är ingen politiskt kollega på andra sidan planhalvan – utan medieprofilen Alex Schulman. Nu har det infekterade bråket tagit ännu en vändning.

Jämför med Donald Trump

Den som följt valrörelsen är välbekant med Ebba Buschs falukorv. Den ska enligt henne verka som en symbol för vårat land; "Allt som är bra med Sverige, och någonting som människor alltid har haft råd med." Busch menar att falukorven nu, tack vare det andra politiska blocket, stagnerat i pris och inte längre är något alla har råd med.

Det här påståendet fick Alex Schulman, som är återkommande skribent i Dagens Nyheter, att kolla närmare på prisuppgifterna i en krönika i tidningen. I texten menar han att KD-ledaren har fel, en falukorv har inte alls ökat så anmärkningsvärt i pris, och går att köpa för ynka 25 kronor i vissa butiker – och inte 40 kronor.

Annons

Men det höll inte partiet med om, och det dröjde inte länge innan han fick mothugg. Först av KD:s partisekreterare Peter Kullgren, som kom med en syrlig kommentar i Expressen.

”Om jag var Alex Schulman hade jag nog svalt gåslevern innan jag öppnade munnen. Han påstår att vi ljuger men har han kollat priset på en Scan falukorv i sin lokalbutik?”

Redan här fick Alex nog, och lyfte det i fredagens avsnitt av podcasten Alex och Sigges podcast.

– Jag har aldrig varit med om att en så högt uppsatt företrädare för ett parti, om det inte är Sverigedemokraterna, kommer med en sådan kommentar. Den är så jävla slarvig, säger han.

– Han går bara till personangrepp och säger att jag inte är att räkna med för att jag inte är något vanligt folk, jag är en Östermalmssnubbe. För mig är det Trump. Det är en ny nivå av lögner och undanglidningar och personangrepp.

Ebbas mothugg i talet

Sedan skulle även Ebba Busch själv passa på att hugga tillbaka mot Alex Schulman. Hon befann sig på Stureplan, där Alex bor, för att tala till folket. Där nämner hon hans namn, och berättar att en falukorv i Schulmans trakter faktiskt till och med är ännu dyrare.

Alex Schulman köper däremot inte detta. Han berättar att han själv varit nere i sin butik, och upptäckt att det helt enkelt inte stämmer.

– Hon ljuger ännu mer. Hon höjer lögnens insatser, säger han syrligt i podcasten.

–Hon kommer ju undan, det är nånting med den här obrydda lögnen, helt utan bekymmer, med ett leende på läppar ljuger hon. Det är så jävla knäppt alltihopa. Varför kan man inte utkräva ansvar och raka besked? avslutar han.

Foto: TT

Annons