Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Buschs frostiga relation till SVT-profilen – detaljen i sändningen avslöjar

31 aug, 2022, 13:30 
AvIbraheem Alsalman

Många har missat KD-ledarens beteende!

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Valet närmar sig med stormsteg, och om mindre än två veckor ska vi rösta fram vilka som ska leda landet de kommande fyra åren. Opinionsmätningarna hittills pekar på att det kommer bli väldigt jämnt mellan blocken, med en ytterst liten fördel för det rödgröna sidan.

Partiledarna jobbar just nu för fullt för att maximera rösterna. De åker landet runt för att locka till sig väljare med olika vallöften. Bland annat handlar det om hur man ska bekämpa inflationen, energikrisen och gängkriminaliteten som har påverkat samhället i stort.

I SVT pågår det just nu en partiledarutfrågning där varje partiledare sitter en hel timme med programledarna Camilla Kvartoft och Anders Holmberg och argumenterar för partiets politik. Hittills har Annie Lööf, Magdalena Andersson, Nooshi Dadgostar, Jimmie Åkesson och Ebba Busch suttit i "heta stolen". På torsdag är det liberalernas Johan Perssons tur.

Annons

Och det var i Ebba Buschs avsnitt som det väcktes reaktioner kring hennes frostiga relation till programledaren Anders Holmberg. Duon har förstås tidigare möts olika debatter där tonläget oftast är vänlig och tillmötesgående.

Ebba Busch nobbade Anders Holmberg – kyliga relationen

Anders Holmberg och Ebba Busch hamnade i en het ordväxling i början av 2021 när han pressade henne med frågor gällande den omskrivna hustvisten i programmet 30 minuter. Till slut röt hon och sa:

– Jag har svarat dig på den frågan. Om du inte tål svaret så bör man inte heller ställa frågan.

Nu drabbades duon samman igen i går tisdag i SVT:s partiledarutfrågning – och hamnade återigen i fokus.

I inledningen av programmet är det en vana för programledarna att presentera partiledaren som ska frågas ut. Camilla Kvartoft inledde med att hälsa alla välkomna och därefter gick hon och Anders Holmberg ner för att möta upp Ebba Busch. KD-ledaren kom in och sträckte fram handen för att hälsa på Kvartoft – men inte Holmberg. Han fick nobben.

En förklaring kan vara att Anders Holmberg har varit sjuk de senaste dygnen och kanske därför vill man inte ta i hand. Hur som helst har Ebba Buschs Holmberg-nobb väckt uppmärksamhet!

Annons