Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledaren rasar i direktsändning – skriker sig hes

29 aug, 2022, 10:30 
AvIbraheem Alsalman
"Martin Ådahl".

Dramatiskt minst sagt!

Annons
5 saker du inte visste om Magdalena AnderssonBrand logo
5 saker du inte visste om Magdalena Andersson

Det märks att vi är mitt uppe i en valspurt. Om mindre än två veckor går vi till val för att bestämma vilka som kommer styra landet de kommande fyra åren. De olika politiska partierna åker landet runt för att locka väljare. Bland annat genom olika vallöften så som sjukvård, kollektivtrafik, integration och invandring.

Den senaste tiden har partiledare och högt uppsatta politiker i diverse parti debatterat, argumenterat för sin sak och...bråkat – en hel del.

Vi alla minns bråket mellan Ebba Busch och statsminister Magdalena Andersson för drygt två veckor sedan på en toalett i samband med Expressens partiledardebatt. Andersson anklagade KD-ledaren för att ha rivit ner valaffischer som sattes upp utanför hennes bostad. S-ledaren menade att man istället satte upp KD-affischer.

Annons

– Jag råkade springa på henne på toan, jag bara berättade det, sa Magdalena Andersson.

– Det var ett märkligt samtal får jag tillstå, konstaterade Ebba Busch.

SVT:s programledare skriker sig hes – då stannar alla

Nu trappas det upp ytterligare. Under söndagen sänds som vanligt samhällsprogrammet Agenda på SVT. Det är ett program som tar upp de viktigaste händelserna runtom i världen. Och eftersom det snart är riksdagsval i Sverige så är det inte så konstigt att stora delar av programmet ägnas åt att fråga ut politikerna i olika ämnen. I går handlade det om ekonomin där Moderaternas Elisabeth Svantesson och Centerparitets Martin Ådahl debatterade – eller ja – nästan i alla fall.

Debatten inleddes med att Svantesson argumenterade för hur de vill göra det bättre för de svenska hushållen – sedan tog Martin Ådahl över "samtalet". C-politikern pratade på utan att stanna, trots upprepade försök från programledaren Nike Nylander att sätta punkt.

Annons

Men det hjälpte föga. C-toppen fortsatte bara och till slut fick Nike Nylander nog och satte ner foten rejält. Så pass att vi nog aldrig sett sådant agerande tidigare från en programledare – och nog är det en svensk modern klassiker när SVT:s programledare skrek:

"MARTIN ÅDAHL!".

Centerpartiets toppolitikern insåg att han hade kanske gått över gränsen och bröt sitt resonemang snabbt och samtalet gick vidare.

Foto: SVT/TT.

Annons