Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför vill Johan Pehrson inte gifta sig med nya kärleken Marie – avslöjar parets okända förflutna

27 aug, 2022, 07:00 
AvAnna von Koch
Han är en veteran inom politiken, men ändå ett nytt ansikte för många. Liberalernas nye ledare Johan Pehrson bjuder Svensk Damtidning på grillfest, biljard och en och annan visdom om hur man får en relation att hålla.
Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Det är en något kylslagen försommarkväll i ett lugnt villaområde i Örebro. I ett vitt 60-talshus med en prunkande trädgård och pool tänder liberalernas nye partiledare Johan Pehrson grillen.

Det är en fredag och vankas grillkväll med familjens ungdomar och ett par vänner. Johan är avslappnad och glad, klädd i blå skjorta, beiga chinos och gympaskor. Han älskar att samla människor till fest och skämtar lättsamt med gästerna när de trillar in.

Det ska grillas flankstek, färska korvar, kyckling, sparris och hela morötter – ”men oj, blasten fattade visst eld!”, skrattar Johan.

Särbon Marie Brodin, 49, bjuder på egengjord rabarberdryck, bubbel och vin. Hon har även förberett en läcker feta- och melonsallad, grekiskt lantbröd, en somrig potatissallad med kapris och rädisor, tsatsiki och en god röra gjord på pepparrot, tomater och citron. Marie gillar att laga mat från grunden. Johan äter den gärna.

Annons

Johan Pehrsons förflutna med nya kärleken

Johan och Marie känns harmoniska och fina tillsammans. De blev ett par så sent som 2019, efter att båda genomgått varsin skilsmässa. Men de hade känt varandra ända sedan gymnasietiden i Örebro, eftersom Marie är jämngammal med Johans syster Anna. När det nu klickade i vuxen ålder kände båda snabbt att det var rätt.

– Det bästa med Johan? Det är inget konstlat, hittepå, eller påklistrat. Det man ser är vad man får – en fantastiskt snäll och social person, som bryr sig om sina nära och som älskar att diskutera, säger Marie och ler.

Johan Pehrson med särbon Marie Brodin
Johan och Marie har känt varandra sedan gymnasietiden, men bara varit ett par i tre år.

Johan kramar om henne och beskriver Marie som en varm, omtänksam och trygg partner.

– Marie är lite lugnare än mig. Jag är rätt gapig och yvig och det är skönt med någon som kan säga emot.

Annons

Johan Pehrson: ”Sjukt lycklig”

Han har fyra barn sedan tidigare: Jackob, 24, Anna, 22, Greta, 19, och Albert, 17. Hon har döttrarna Tyra, 20, och Vera, 18. Ungdomarna gillar varandra och Johan och Marie har en god relation med sina ex. Mycket i Johans privatliv har fallit på plats de senaste åren.

– Med en medelålders man stora mätta entusiasm så är jag sjukt lycklig. Jag är frisk, har ett otroligt stimulerande jobb, fyra fina barn och en kvinna som säger att hon älskar mig. Jag vet inte hur man skulle kunna vara lyckligare!?

Johan Pehrson med särbon Marie Brodin
Svensk Damtidnings Anna von Koch träffade Johan och Marie hemma i villan i Örebro.

Johan och Marie bor än så länge inte tillsammans, men letar aktivt efter ett nytt hus att flytta ihop i. Att gifta sig tycker Johan inte känns så viktigt.

– Kanske senare i livet, men jag känner mig väldigt trygg i mina känslor och i relationen, så jag behöver inte manifestera det med ett bröllop. Kärlek behöver inte hålla för evigt bara för att man är gifta. Det romantiska ska ju inte bara vara för en kväll utan det ska man ha hela tiden.

Annons

Lärdomen Johan drog efter sin egen skilsmässa är just den, att det gäller att vårda en relation och inte bara ta den för given. I sommar ska paret försöka komma i väg någon vecka till östra Italien för återhämtning, men annars är det ett år på undantag, där mest fokus måste ligga på politiken.

Ersatte Sabuni som partiledare

Johan tog över partiledarpinnen från Nyamko Sabuni när hon valde att avgå i april och sedan dess har det varit fullt ös. Men Johan som är gammal i gemet (kom in i riksdagen redan 1998, och har varit både partisekreterare, gruppledare och ordförande i justitieutskottet) visste vad som väntade.

– Jag trivs med det höga tempot och har inget emot det. Jag har försökt resa mycket och gjuta glöd i organisationen. Har bland annat knackat dörr, för det gäller att så ett frö hos medborgarna. Är man på plats och knackar på, kan man alltid höra om de någon gång tänkt rösta på liberalerna, säger han.

Liberalernas paritledare Johan Pehrson
Johan Pehrson älskar att samla nära och kära till fest.

Och just nu verkar det som om allt fler kan tänka sig just det. Liberalerna är åter över riksdagsspärren och låg i DN/Ipsos senaste junimätning på 5 procent, vilket gläder Johan.

Annons

Johans fokus är ett starkare Sverige med skolan först, en effektiv brottsbekämpning samt en stark företagsamhet. Han fick som ungdomstränare i fotboll på 1980-talet, tidigt uppleva skillnader i barns sociala förutsättningar. När barn kom till träningar utan rätt skor var det ofta ett uttryck för avsaknad av stöd hemifrån, säger han.

– Det löstes med hjälp av andra vuxna så att ungarna kunde spela fotboll och tillsammans växa som spelare – och som människor. Sedan dess brinner jag för ett samhälle där vi stöttar varandra så alla får chansen att kunna göra sitt bästa i skolan, på jobbet eller på fritiden – i våra egna eller lånade skor ...

Johan Pehrson

Bor: I en villa i Örebro.

Familj: Särbon Marie Brodin, 49, chef för kommunikation och samverkan på Örebro universitet, barnen Jakob, 24, Anna, 22, Greta, 19, och Albert, 17, bonusbarnen Tyra, 20, och Vera, 18.

Gör: Ny partiledare för Liberalerna.

Tränar: Friskis & Svettis och padel.

Udda merit: Har varit med i tv-programmet Tur i kärlek, 1991 och varit statist i filmen Sune i Grekland.

Annons