Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kärlek och strid – osannolika sammanträffanden mellan Borg och Reinfeldt

04 aug, 2022, 06:00 
AvIbraheem Alsalman

Duon har gått i varandras fotspår när det gäller kärleken.

Annons
Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”Brand logo
Dominika Peczynski försvarar Anders Borg efter skandalen: ”Har inte hänt”

Moderaten och den förre detta statsministern Fredrik Reinfeldt har separerat efter ett sjuårigt förhållande med Roberta Alenius, 44.

Paret jobbade tillsammans under Fredriks år som statsminister. Roberta var före detta statsministerns presschef och det var också genom arbetet som de hittade varandra.

Bortsett från kärlekslivet var Reinfeldt som sagt Sveriges statsminister mellan 2006 och fram till 2014. Precis vid sin sida hade han finansministern Anders Borg. Duon styrde landet ihop i åtta år, skilde sig, hittade nya kärlekar och har nu skilt sig igen – nästan samtidigt. Ett nästintill osannolikt sammanträffande.

Men allt var inte frid och fröjd mellan maktens män. Efter alliansens valseger 2010 uppstod en spricka mellan dem, vilket Anders Borg har skrivit om i sin bok ”Finansministern”.

”Det var som om något kommit emellan oss”, skriver Borg i boken och har senare förklarat att vänskapen påverkades när Reinfeldt tog en mer defensiv position politiskt 2010.

Annons

Borgs relation till Reinfeldt efter skilsmässan

2012 stod det klart att Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt skulle gå skilda vägar. Bara två år senare meddelade även Anders Borg att han och Susanna Ölander Borg skulle skilja sig efter 21 år som gifta. Samtidigt berättade Borg att han nu var tillsammans med pr-kvinnan och före detta artisten Dominika Peczynski. Kort senare berättade även Fredrik Reinfeldt att han hade träffat en ny kärlek, tidigare presschef Roberta Alenius, 44.

I somras blev det stor uppståndelse när Dominika Peczynski meddelade att hon och Anders Borg gemensamt hade bestämt sig för att skilja sig. Anledningen var att hon blev sur för att Borg inte ville umgås och "istället ville läsa tidningar på sin Ipad och nonchalerade henne”. Ett dygn senare ångrade de sig och i nuläget verkar de sitta lugnt i båten. Peczynski har berättat om parets kärlek till varandra på sociala medier och bekräftade nyligen att de var nyförlovade.

Men för Fredrik Reinfeldt går kärlekslivet trögt i nuläget. I går bekräftade Roberta Alenius att relationen mellan henne och Fredrik Reinfeldt är över. De har inte bott ihop på flera månader och verkar stå fast vid beslutet till skillnad från Peczynski och Borg.

Annons