Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kärlekens sista ord till Ingvar Oldsberg – tog känslosamt farväl

17 mar, 2022, 07:00 
Jacob Johannesson
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad.

Maria Sandeblad tog ett känslosamt farväl av sin livskamrat Ingvar Oldsberg.

Annons
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgenBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

Tv-profilen Ingvar Oldsberg är en Sveriges mest folkkära tv-profiler genom tiderna. Mest är han känd för att ha programlett "På spåret" tillsammans med domaren Björn Hellberg under många år. Men Oldsberg ledde även populära program som "Bingolotto", "Här är ditt liv" och "Tipsextra".

Under februari nåddes Sverige av det tragiska beskedet att Oldsberg gått bort efter en tids sjukdom och svårigheter. På onsdagen samlades vänner och familj för att ta ett sista farväl till den folkkära tv-profilen. Flera kända profiler var på plats i Mölnlycke i Göteborg för att närvara på begravningen. Bland annat programledaren Lasse Kronér, journalisten Janne Josefsson och fotbollslegendaren Glenn Hysén.

Någon som inte kunde närvara var Oldsberg vän Björn Hellberg. Duon programledde "På spåret" under många år tillsammans.

Kärlekens sista farväl till Ingvar Oldsberg

– Ingvar och jag har ju jobbat ihop sedan 1973, det vill säga i nästan 50 år. Och då känns det ju väldigt egendomligt att man inte kunde vara med på den här avslutningen, säger Björn Hellberg till Aftonbladet.

Annons

Björn Hellberg kämpade in i det sista med att komma in i bilen till begravningen, men en allvarliga axel- och armskadan han ådrog sig under en olycka satte stopp för det.

– Det var en så banal olycka. Jag snubblade på en kabel mitt på torget hemma i Laholm och jag slog mig ordentligt så armen blev helt blåsvart.

Men Ingvar Oldsberg fru och livskamrat Maria Sandeblad var givetvis på plats. Paret förlovades 2016.

Under begravningen passade Sandeblad på att ta ett sista farväl till Oldsberg. Intill kistan låg en krans från kärleken med texten ”Vår kärlek dör aldrig”.

Foto: TT

Annons