Kärleksskandalen i Let’s Dance – TV4 om otroheten

Det kan se ut som heta känslor där ute på dansgolvet, nu får vi förklaringen bakom.

I Let's Dance bjuds vi varje vecka på dramatiska danser som iallafall ger intrycket av att förmedla heta känslor, något som är en del av programmets stora tjusning.

Men det är inte alltid känslorna är ett skådespel. Flera av kändisarna och dansarna har blivit par efter programmets avslut, relationer som i många fall har hållit i många år och säkerligen kommer hålla i många år till.

Men varför är det då så lätt hänt att det uppstår känslor mellan dessa danspartners. Sajten Kärlekslivet har undersökt frågan, och dansexperten Karin Andelius menar att för professionella dansare så är det inte så intimt som man kanske först kan tro. För kändisarna, som slängs in i dansens värld med full styrka över en natt, kan gränserna vara något luddigare.

petra mede david lindgren let's dance

Petra Mede och David Lindgren leder årets säsong av Let's Dance.

Jonas Ekstrmer/TT

– Jag är ju egentligen förespråkare för kroppsliga uttryck och har bearbetat bilden av min egen kropp som något annat än ett sexobjekt. Men för en vanlig person, som fått medias bild av våra kroppar som sexobjekt, kan det nog vara svårt att vara helt neutral när man dansar så tajt och med så lite kläder.

TV kommenterar problemet

Det är inte bara mellan tillgängliga partners som gnistorna har sprakat i programmet, som vid flera tillfällen varit omsusat av rykten. Anders Edholm, tidigare pressansvarig för Let’s Dance, kommenterade fenomenet till sajten.

– Det måste ju vara upp till varje deltagare. Vi försöker ju inte frammana eller hetsa dem att vara otrogna, utan händer det så händer det, sa han då.

Under kvällen är det final i Let's Dance 2021 och det är Anis Don Demina som möter Filip Lamprecht i en rafflande duell i TV4 klockan 20.

LÄS MER: Kärleksbeskedet i Let's Dance 2021

LÄS MER: Spelskandalen i Let's Dance: ”Det är förjävligt”

LÄS MER: Sanningen bakom Carolas beslut – ändrar sig helt