Spelskandalen i Let's Dance: "Det är för jävligt"

Let's Dance

En spelskandal uppstod i Let's Dance – och TV4 tvingades krishantera.
Slå på ljud

Let's Dance är vad som i tv-sammanhang brukar benämnas som en riktig pansarkryssare. I år har miljontals tittare i alla åldrar bänkat sig framför programmet – som också varit föremål för flera kontroverser.

Bland annat har en mindre spelskandal drabbat tävlingen.

Skandalen inträffade när en grupp deltagare och dansare – Patrik Sjöberg, Simon Kachoa, Aris "Phoenix" Sanchez, Kenza Zouitens och Calle Sterner – beslutade sig för att slå vad med varandra.

Spelskandalen i Let's Dance

Let's Dance

Startfältet år då spelskandalen inträffade.

Vadslagningen rörde vilken av deltagarna som skulle vara först ut med att få en etta i betyg av juryn.

Patrik Sjöberg "vann" – och fick 10 000 kronor av sina kumpaner. När Expressen berättade om vadslagningen för juryordföranden Tony Irving blev han vansinnig.

– Du skämtar? Det är för jävligt att deltagare satsar pengar på sig själva. Speciellt när de satsar på att de ska få ett lågt betyg. Det är jäv. Vill de prestera bra i programmet eller dåligt för att vinna pengar? sa Tony till Expressen.

– Att amatörer som Simon gör det kan jag köpa. Han är naiv när det gäller idrott och tävling. Men när proffs som Patrik gör det är det märkligt. Att Calle Sterner, som är professionell dansare, är bara fy. Han borde veta bättre.

TV4 ryckte in

TV4 såg också allvarligt på saken. De lovade att konfrontera de ansvariga – och se över sina egna föreskrifter när det gäller just spel och dobbel.

– Det är tyvärr inte möjligt för oss att ha full kontroll på om våra deltagare väljer att spela på olika bettingsajter och det finns i dag ingen regel i "Let's dance" som förbjuder det. Men vi kommer definitivt att lyfta frågan inom produktionen och, som sagt, jag förstår att detta kan se konstigt ut, sa Malin Knave, exekutiv producent.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla