Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kikki Danielssons kärleksbesked: "Någon trevlig kille..."

20 jun, 2024, 15:00 
Albin Bramstedt
Kikki Danielsson.
Kikki Danielsson är aktuell med nya podcasten "Bra vibrationer med Kikki & Sulo".Karin Törnblom
Hon har tidigare sagt att "kärleksdörren" är stängd. Men nu avslöjar Kikki Danielsson för Svensk Damtidning att hon åter är öppen för kärleken.
Annons
Kikki Danielssons sorgliga besked: ”Vet inte varför”Brand logo
Kikki Danielssons sorgliga besked: ”Vet inte varför”

En av Sveriges absolut mest uppskattade sångerskor. Det var tidigt uppenbart att Kikki Danielsson skulle bli något utöver det vanliga.

För redan som femåring stod hon för sitt första liveframträdande då hon sjöng julsången "När Jesusbarnet låg en gång" under ett Luciafirande i hemkyrkan i Småland.

Talangfull som få gick hon vidare med sin musikkarriär och blev under 60- och 70-talet känd runtom i Sverige, efter att ha varit medlem i flera band.

Med dansorkestern Wizex debuterade hon i Melodifesivalen 1978. Där slutade gruppen tvåa, vilket fick Kikkis karriär att ta fart än mer.

Totalt har hon tävlat i "Mello" tio gånger.

Kikki Danielsson.
Kikki har länge varit en folkkär artist.Sophia Olsson

Efter otaliga succéer genom åren är Kikki aktuell med podcasten "Bra vibrationer med Kikki & Sulo". Sulo är självaste Sulo Karlsson, som hon varit god vän med sedan drygt 15 år tillbaka.

Annons

– Vi träffades på "Så ska det låta" 2009 tror jag. Sedan gjorde vi Kikkis första skiva ihop på nästan 18 år. Kikki hade haft ett uppehåll då. Men vi utvecklade ny musik och gjorde skivor, säger Sulo till Svensk Damtidning.

Både Kikki och Sulo är med under intervjun och berättar om sin podcast.

– Det var väl lite osäkert i början. Jag är inte så hemma i den här världen än. Det finns ju hur mycket poddar som helst. Men jag tänkte, är det någon som kör som är lite äldre? Som vänder sig mot de äldre? Nej, då tyckte Sulo och jag att det kan väl bli vi, säger Kikki Danielsson.

Hur skulle ni beskriva er podcast?

– Vi pratar om det vi pratar om på när vi reser, på tåget till exempel. För vi garvar ju mycket. De som sitter i tågvagnarna brukar sitta alldeles tyst, för alla vill lyssna på oss. Sulo kan inte viska tyst, säger Kikki och skrattar.

– Vi tar upp sådana ämnen som riktar sig till en målgrupp som kanske inte vanligtvis lyssnar på poddar. Det finns ett fält för 50-plussare och där rör vi oss, tillägger Sulo.

Annons

"Ska bli en teaterföreställning"

Stämningen under intervjun är härlig och det känns nästan som att man lyssnar på ett avsnitt från podcasten. De försöker publicera en ny episod i veckan, och eftersom deras samtalsämnen aldrig verkar ta slut så lär det bli en långlivad produktion.

Det som särskiljer podcasten, utöver Kikki och Sulo, är att punkterna de diskuterar varierar mycket. Ena avsnittet är inte det andra likt.

Sulo Karlsson och Kikki Danielsson.
Sulo Karlsson (t.v) och Kikki Danielsson har flera gånger uppträtt ihop.DEROS ANDERS/Aftonbladet

Räcker det med förnamnet eller behöver verkligen Kikki visa leg i Sverige? Ska hennes staty stå bredvid Snoddas på torget i Bollnäs? Varför finns det så få manliga groupies? Det är ett exempel på frågorna don ställer sig.

– Vi har fått många kommentarer, enbart positiva. "Äntligen kommer en podd man kan lyssna på", tror jag de känner. Om de sitter och skrattar hemma eller i bilen spelar ingen roll. Men om de blivit underhållna så har vi nått vårt mål, säger Kikki.

Annons

Hon ser ljust på podcastens framtid.

– Jag tror inte det blir tomt på historier.

I intervjun avslöjar de även att vi kommer få se Kikki i en ny tappning, redan i början av 2025.

– Vi skrev också en bok som kom för två år sedan, "Du vet ingenting om mig" heter den. I januari 2025 så blir den en teaterföreställning i Stockholm. Ia Langhammer ska spela Kiki, säger Sulo

– Jag träffade henne häromdagen. Först tänkte jag "herregud vad lika vi är", fyller Kikki i.

"Jag stänger inga dörrar"

Kikki Danielssons privatliv har under hennes karriär varit hett omskrivet. Hon har i tidigare intervjuer sagt att hon stängt dörrarna för kärleken.

Men under vår intervju verkar hon delvis ha ändrat sig.

– Det är inte min bästa grej, kärlek. Jag blir lätt kär men sen är det inte lika lätt att förhålla sig till elden man känner i början. Men jag har inte stängt dörren för kärlek, jag har bara stängt dörren för att bli sambo. Någon trevlig kille att resa med och äta, det har jag ingenting emot, säger Kikki.

Kikki och Sulo.
Samtalsämnena tar aldrig slut när Kikki och Sulo poddar.Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

En sommarfling är inte otänkbar?

– Nej, men jag får skylla mig själv. När jag kommer hem låser jag dörren och ligger på soffan. Jag går inte ut på barer eller restauranger och vill inte gå ut själv. Det är bara sådana ställen som det går att träffa någon på.

Är du aktiv på någon sån dating-app?

– Nej. Bettan (Elisabeth) Andreassen försökte hjälpa mig för några år sedan. Hon träffade någon på Tinder och de är fortfarande tillsammans. Men vad skulle man säga? Vad jobbar du med? Scenarbetare kanske, säger Kikki skrattandes.

Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT, ANDERS DEROS, Sophia Olsson

Annons