Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Petra Mede, 54, berättar om nytillskottet – kan inte hålla det hemligt längre!

19 jun, 2024, 11:00 
Petra Mede kan äntligen dela med sig av nyheten!
Annons

Petra Mede, 54, gjorde storartad comeback som programledare för Eurovision song contest i våras, efter att ha hållit sig undan rampljuset en längre tid.

Och nu verkar hon ha vind i seglet. Nu kan hon äntligen röja den stora hemligheten – och berätta om det nya projektet!

5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Sanningen bakom Petra Medes hastiga avhopp

Det var förra våren som det plötsligt meddelades att Petra Mede lämnar jobbet som programledare för Let's Dance – med bara veckor kvar till premiär.

Annons
Petra Mede i Let's Dance.
"Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda ”Let’s dance” i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagskväll." sa Petra bland annat till TV4.Karin Törnblom/TT

Petra ersattes av Kristin Kaspersen, och förklaringen var de ryggsmärtor hon dragits med sedan hon var ung balettdansös.

– Jag tappade känseln i ena benet under en repetition. Det var någon typ av diskbråck tillsammans med överrörlighet i kotorna, berättade Petra Mede i Renées brygga.

Danskarriären fick hon lägga på hyllan, och ryggsmärtorna har hängt kvar sedan dess. I perioder har det varit svårt att leva ett normalt liv.

– Det finns alltid de som har det värre, men mitt liv kändes omöjligt att leva i vissa stunder, det gjorde det absolut, har Petra berättat.

Annons

Petra Mede berättar äntligen om hemligheten

Efter beskedet om avhoppet från Let's Dance försvann Petra från rampljuset. I våras gästade hon Carina Bergfeldts talkshow och berättade vad som egentligen hände under tystnaden utåt:

– Den här gången blev det väldigt, väldigt illa, väldigt akut. Så jag fick ställa in rubb och stubb. Så blev jag sjukskriven som jag varit en gång tidigare i mitt liv. Men det var 30 år sedan, berättade hon.

– Den här gången gick det inte att låta det bli bra av sig själv utan det blev en operation till slut. Nu är jag opererad och hyfsat bra igen.

Annons

Petra blev sängliggandes i nio månader, men mådde bättre efter operationen och är nu tillbaka på jobbet. Och efter Eurovision-succén kommer hon nu med nästa efterlängtade besked: Petra ska starta podcast!

Podcasten vid namn ”Nu tar vi det jävligt lugnt” kommer i höst, och görs ihop med skådespelaren Anna Granath.

– Vi må vara sist på poddbollen, men ack så redo! Vi utlovar en podcast med mycket humor och spontanitet men även skrivna delar vilket gör att denna podd kommer att kännas genomarbetad, personlig och bjussig, säger duon i ett pressmeddelande.

För TT

Annons