Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kjell Bergqvists ärliga ord om relationen till Sven Wollter

16 maj, 2021, 06:00 
AvMalin Ny
Kjell Bergqvists ärliga ord om relationen till Sven Wollter

Kjell Bergqvist är aktuell i andra säsongen av Mäklarna, där även nu Sven Wollter medverkade i. Nu berättar han om känslorna kring vännen som inte längre lever.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Kjell Bergqvist firar i år 50 år som skådespelare och är mer aktuell än någonsin. Just nu med andra säsongen av Mäklarna där han återförenades med vännen Sven Wollter efter nästan 15 år. En återförening som dessvärre fick ett tragiskt slut då Wollter plötsligt gick bort.

– Det kändes onödigt och tragiskt att det skulle bli på det här sättet, har Kjell sagt i en intervju med Expressen.

Sven Wollter gick bort i höstas strax efter inspelningen av serien.

– Det var hemskt sorgligt. Han blev absolut inte smittad under vår inspelning. Det vet vi för att dagen efter, då Sven åkt i väg, och vi fick veta om det här, så testades alla i produktionen. Ingen var dålig.

Kjell Bergqvists ärliga ord om relationen med Sven Wollter

Bergqvist berättar att han och Wollter var väldigt goda vänner och att de har många fina minnen tillsammans som de gärna pratade om under inspelningarna av serien.

Annons

– Vi satt i min husbil på inspelningen och käkade lunch och snackade gamla minnen från Stadsteatern. Han var jätteglad, mådde bra, och tyckte att det var skitkul att få jobba lite med en rolig roll.

– Sen tog han en taxi till flygplatsen. Fem, sex dagar senare läste vi om det i tidningen. Herrejävlar, tänkte jag. Jag blev nervös själv. För vi hade stått ett helt filmteam i ett trångt kök en hel dag, och låg i samma säng och snackade.

– Det är klart att det kändes jävligt onödigt att han skulle gå bort av den här orsaken. Han var ju fortfarande en pigg och arbetssugen man. Klok och redig i skallen, och satte varenda replik.

Foto: TT

Annons