Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kjell Bergqvists beslut med exfrun Yvonne – 24 år efter skilsmässan

09 jun, 2024, 18:00 
Victoria Morand
Kjell Bergqvist träffade kärleken på nytt bara ett år efter skilsmässan med Yvonne.
Annons
5 saker du inte visste om Kjell BergqvistBrand logo
5 saker du inte visste om Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist är just nu aktuell med den tredje säsongen av TV4:s succéserie Bäckström. I serien spelar han en kriminalkommissarie som luskar fram svaren kring olösta mordfall.

Men bakom strålkastarljuset så har hans privatliv kommit upp till ytan igen – bland annat kring hans exfru, modellen Yvonne Ryding.

Per Wahlberg / TT /

Yvonne Ryding föddes i Eskilstuna och levde sitt liv som vilken 20-åring som helst.

Annons

Men i början av 80-talet ställde Yvonne nämligen upp i tävlingen ”Fröken Sverige” – och vann. Det gav henne möjligheten att åka till USA för att testa sina chanser på internationell nivå.

Och framgångssagan skulle bara fortsätta då Yvonne även kammade hem den internationella tävlingen och blev krönt ”Miss Universum” 1984.

Eero Hannukainen/TT

Yvonne stannade kvar på modellvägen under fler år vilket gjorde henne till en världskändis, inte minst här i Sverige. Hon har bland annat varit programledare i ”Melodifestivalen” 1989 och senare även medverkat i TV4:s ”Let’s Dance” 2007.

Annons

Första mötet med exmaken Kjell Bergqvist

Yvonnes kändisskap ledde henne till kärleken. Hon träffade sin blivande man Kjell Bergqvist under en promotionsresa för Saab i Monaco 1986. Bara två år senare gifte sig paret och fick två döttrar tillsammans, Sandra och Nathalie.

Michael Brannäs / TT /

Paret var länge ett av landets mest omtalade kändispar, men vid millennieskiftet tog förhållandet slut.

Och ett år efter skilsmässan från Yvonne hittade Kjell kärleken på nytt i 18 år yngre Karin Bergqvist.

Annons

Relationen idag

– Det finns väl inga bra skilsmässor, utan barnen hamnar alltid i kläm. Men Yvonne och Karin har varit fantastiska kompisar från början. Yvonne har inte sagt ett ont ord om Karin eller något om att hon bara var 28 år, utan vi har firat födelsedagar och skolavslutningar ihop, och Yvonne har kommit till Thailand för att bo hos oss, säger Kjell i en intervju med Expressen.

Yvonne letar inte heller efter ett nytt förhållande då hon gillar friheten av att vara singel.

– Jag lever själv. Jag vet inte, jag har jobbat väldigt mycket så jag känner att jag räcker inte till något annat än mina barn, barnbarn och min själv. Så det har varit en väldigt bra tid för mig att fokusera så, säger hon.

Vi gläds över att Yvonne och Kjell fortfarande har en fin relation än idag!

Bild: TT

Annons