Kjell Wilhelmsen var nära att dö – låg i koma

Kjell Wilhelmsen

Kjell Wilhelmsen drabbades av bröstcancer och var nära att dö. Nu berättar skådespelaren att han låg i koma.

Kjell Wilhelmsen blev "Glenn" med hela det svenska folket genom SVT-dramat "30 grader i februari".

Efter att den andra säsongen av succéserien var inspelad åkte Kjell hem, och upptäckte att han hade cancer.

– När de sa till mig att "du har cancer" så var det som att någon slog mig i ansiktet, slog undan benen på mig och samtidigt körde över mig med en långtradare.

Kjell Wilhelmsen upptäckte cancern av en slump

Kjell Wilhelmsen är aktuell i "Stjärnorna på slottet". På lördag är det hans dag och över middagen delar han med sig av en tuff tid – cancerdiagnosen som höll på att ta hans liv.

Kjell beskriver hur han upptäckte cancern av en slump. Hans mamma hade drabbats av cancer och hade precis opererat bort en tumör.

– När hon kommer hem där på söndagen så sitter vi på middagen där och då skulle jag skoja till det, ”jag har också en liten ärta här, känn här mamma", och så kände hon bredvid bröstvårtan och sa bara "den går du och kollar på måndag".

Efter en mammografi och biopsi fick Kjell mardrömsbeskedet. En aggressiv, hormonell bröstcancer höll på att spridas i hans kropp.

– Cancerbeskedet var det som var tuffast, när dom sa till mig att "du har cancer" så var det som att någon slog mig i ansiktet, slog undan benen på mig och samtidigt körde över mig med en långtradare, säger Kjell i programmet.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

Kjell Wilhelmsen om koman

Kjell opererar bort sitt högra bröst. Därefter skulle han få 15 cellgiftsbehandlingar och 25 strålningar.

Men efter den första cellgiftsbehandlingen får han hög feber. Han hade drabbats av blodförgiftning genom sin central venkateter, CVK. Sedan blev det svart.

– Då jag låg ju borta i koma i tre dygn och de trodde att de skulle förlora mig där, säger Kjell.

– När jag tänker tillbaka på det så känns det bara som det var en vecka som jag var sjuk, men det var ett och ett halvt år.

LÄS MER: Skådespelaren Kjell Wilhelmsen förlorade sitt barn

Idag mår Kjell bra. I maj kan han friskförklaras från cancern. Han hoppas på att hans historia kan få fler män att undersöka sina bröst.

"Stjärnorna på slottet" sänds lördagar 20:00 i SVT och på SVT Play.

Foto: TT