Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klart: De spelar Kate och William i nya säsongen av The Crown

06 sep, 2022, 06:00 
AvIbraheem Alsalman
Nu är det klart.

Nu vet vi mer om den nya säsongen som har premiär i november.

Annons
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!Brand logo
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!

The Crown har gjort dundersuccé sedan premiären på Netflix. Hittills finns det fyra säsonger som följer med det brittiska kungafamiljen med alla bråk och konflikter som skett genom åren.

Snart är det dags för den nya säsongen, en femte sådan.

Seriens femte del förväntas ha premiär i november på Netflix. Likt skiftet som skedde mellan säsong 2 och säsong 3 har ”The Crown” även nu bytt ut stora majoriteten av skådespelarna.

Imelda Staunton spelar drottning Elizabeth, Jonathan Pryce gör rollen som prins Philip, Lesley Manville syns som prinsessan Margaret och Dominic West spelar prins Charles. Bortsett från det så kommer Elizabeth Debicki göra rollen som prinsessan Diana och att Olivia Williams spelar Camilla Parker Bowles.

Annons

På rollistan finns även Dominic Wests son Senan West, som fått rollen som en ung prins William. Enligt uppgifter som har läckt till brittiks media så kommer prinsen vara 10-11 år gammal i säsongen som alltså har premiär i november. Samtidigt kommer Teddy Hawley och Will Powell delar på rollen som en ung prins Harry.

Klart: De spelar Kate och William i nya The Crown

Men hittills har frågan om vilka som kommer spela William och Kate hängt i luften.

Nu står det klart att Rufus Kampa och Ed McVey spelar prins William i olika åldrar, medan Meg Bellamy gör rollen som Kate Middleton. Det bekräftar Netflix.

Det är skrivande stund oklart vad den nya säsongen kommer handla om. Men enligt uppgifter kommer stora delar handla om prinsessan Dianas intervju med BBC-programmet ”Panorama”. Säsongen förväntas utspela sig på 1990-talet. Avsnitten ska fokusera på ett par händelser som har påverkat drottningen med extra fokus på år 1992. Det var året då tre av fyra av Elizabeth II:s barn separerade eller skilde sig och det var då, som en brand härjade på Windsor Castle.

Annons