Tittarna i chock efter avslöjandet om Melodifestivalen-deltagaren – fångas på film

25 feb, 2023, 10:00 

Tv-tittarna tappade hakan efter avslöjandet.

Annons

Under lördagen är det dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen, och det är Malmös tur att prydas av fjäderboor och konfettikanoner.

Det finns alltså inte många finalplatser kvar att knipa, och under veckorna har vi sett ett gäng antal tävlingssugna artister göra upp om sångfågeln.

Men nu sprids ett klipp på en av deltagarna som får tittarna att helt tappa hakan...

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Melodifestivalen-stjärnans koppling till storfavoriten

Det hela gäller Rejhan Bellani som tävlade i programmets första deltävling med låten Haunted. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen för Rejhan – men visst lyckades han charma tv-tittarna!

Han är ju dessutom ynka 16 år gammal, och har redan hunnit med en hel del. I fjol tävlade han i Talang där han slog igenom bara 14 år gammal. Det finns alltså gott om tid för honom att prova Mello-lyckan igen, tids nog.

Annons

– Det känns bra faktiskt, att jag är sexton. Jag kan använda det som en fördel. Många ser att jag är ung och kanske inte har samma förutsättningar som de äldre. Jag ser det bara som en fördel för mig, sa han till Hänt om sin ålder.

Rejhan Bellani
Rejhan Bellani har trots sin ringa ålder hunnit med en hel del.

Rejhan är inte den enda i årets startfält som tillhörde den yngre generationen. Idag tävlar Kiana Blanckert, och 15-åringen deltog dessutom i Talang samtidigt som honom.

Klippet på Melodifestivalen-deltagaren chockar tittarna

Rejhan säger alltså att han kan använda sin ålder som sin fördel, men frågan är om alla håller med... På ett klipp som Melodifestivalen laddade upp sätter de nämligen hans Mello-kunskaper på prov.

Inte så lätt när programmet rullat sedan 1958 – och han föddes 2006.

Annons

I klippet spelas det upp kända Melodifestivalen-hits, och Rejhan ska säga om han hört låten i fråga eller ej. Det blev nej på klassiker som Waterloo, ett absolut inte på (Du är så) Yeah Yeah Wow Wow, och Sareks Genom eld och vatten – men ett ja på Eric Saades Manboy.

I kommentarsfältet tappar tittarna hakan:

"Hur är det möjligt att han aldrig i hela sitt liv hört Waterloo 🤯" Skriver en användare som fått medhåll av 60 personer.

"Hur fan har han inte hört Waterloo jag är 17 i år och majoriteten av de där kom ut innan jag var född och jag har hört alla…" Skriver en riktig Mello-expert.

"Haha så kul, svårt om det är före ens tid!!" Roas en tredje.

Ja, det är inte alltid lätt! Men visst kan man lova att Rejhan besitter kunskaper många av de andra deltagarna inte har en susning om.

Foto: TT

Annons