Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kollegerna i öppet bråk på TV4 - togs åt sidan av chef: "Överbetalt jävla svin"

08 dec, 2022, 10:00 

Konflikten i TV4 fick Peter Jihde att säga upp sig.

Annons
Här spelar prins Daniel Victoriagolfen – med Peter Jihde!Brand logo
Här spelar prins Daniel Victoriagolfen – med Peter Jihde!

Peter Jihde var länge en av TV4:s allra största stjärnor. Tillsammans med Tilde de Paula Eby rattade han Nyhetsmorgon i flera år och duon blev med tiden kanalens mest profilerade radarpar.

Därför kom det som en chock när han för fyra år sedan valde att lämna TV4 och gå till konkurrenten Viaplay. Avskedet liknade han vid filmen ”Gudfadern”, att han fått ett erbjudande som han inte kunnat tacka nej till.

– Jag tycker väldigt mycket om TV4 och det gör jag fortfarande. Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt Nyhetsmorgon som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast, Och det är svårt att tacka nej när jag när man får en sådan här möjlighet, sa han till Aftonbladet.

Peter Jihde
Peter Jihde lämnade TV4 och gick till konkurrenten Viaplay för fyra år sedan.

”Ett överbetalt jävla svin”

Under sin karriär har Peter Jihde hunnit med flera programledarroller. Tidigt 00-tal syntes han ofta i sportsammanhang, inte minst handbolls-VM som han bevakade med sportjournalisten Robert Perlskog.

Annons

Men bakom kulisserna flödade intrigerna. Peter Jihde tyckte inte att samarbetet fungerade och hade, enligt Robert Perlskog, flera synpunkter på hur kollegan skötte sitt jobb.

I en intervju med Expressen säger Perlskog att Jihde fullkomligt exploderade under ett möte och beskriver det som att smockan hängde i luften.

– Peter skrek till mig att jag var ett överbetalt jävla svin. Det är möjligt, sa jag. Men det där med överbetald stämmer inte, säger Robert Perlskog.

Peter Jihde sa upp sig från TV4 i protest

Konflikten eskalerade så pass mycket att Peter Jihde vägrade att jobba med Robert Perlskog under SM-slutspelet i hockey. Det gick så långt att han till slut sa upp sig och gick till SVT.

– Jag hade släppt det där, men det hade tydligen inte Peter. Då svarade cheferna att det var de som bestämde vilka som jobbade med vad. Då sa Peter upp sig. Men jag tror nästan att han hade det där jobbet på SVT klart sen innan.

Annons

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. När Peter Jihde återvände till TV4 några år senare var Robert Perlskog kvar. Likaså när Jihde gick till Viaplay var Perlskog en av kanalens profiler.

Robert Perlskog
Enligt Robert Perlskog fick lämna Viaplay efter en konflikt med cheferna.

Så är relationen med Peter Jihde idag

Robert Perlskog är idag inte längre kvar på Viaplay. Enligt sportjournalisten fick han lämna efter att i media ha klackat på placeringen i arenan under handbollsherrarnas hemma-EM 2020.

Trots den kaosartade konflikten med cheferna på Viaplay, kan Robert Perlskog i alla fall glädjas åt att han inte längre har någon konflikt med Peter Jihde.

– Det jag kan säga om Robert Perlskog, efter alla dessa år, är att jag tycker att han är, eller åtminstone var, Sveriges bästa sportkommentator. Alla kategorier, säger Peter Jihde till Expressen.

Foto: TT

Annons