Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kommunens hårda krav på Pernilla Wahlgren – fick inte som hon ville

18 aug, 2023, 06:00 
Vendela Lönnqvist
Ajdå...
Ajdå...

Inför husbygge går det inte alltid som man vill...

Annons
Pernilla Wahlgrens tre lyxhus!Brand logo
Pernilla Wahlgrens tre lyxhus!

Trots att hon antog sig jobbet som programledare för "Allsång på Skansen" och därmed hamnade i reklamkarantän för sina andra betalda samarbeten, har pengarna fortsatt rulla in för Pernilla Wahlgren, 55.

Det skulle hända om Pernilla bröt mot reglerna

Inte för att programledarjobbet betalar dåligt, hon har ju trots allt tackat jag till minst en sommar till på Solliden-scenen, men skulle hon mot förmodan ha brutit mot reklamreglerna fanns alltid risken för avstängning på kanalen – och farväl till allsången.

Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian BauerBrand logo
Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian Bauer

Hittade kryphål för reklam

Regeln är orubblig. Trots det har Pernilla Wahlgren, under sommaren på allsång, fortsatt spela in sin podcast tillsammans med programledaren och vännen Sofia Wistam.

Podden, som redan 2021 hade fem miljoner lyssnare, är även det en stor inkomst för sångerskan tack vare de företag som samarbetar med "Wahlgren & Wistam".

Annons

Så, för att undkomma reklamkarantänen, lät de Sofia Wistam läsa upp reklaminläggen i podcasten under sommaren. På så sätt är det inte Pernilla som gör den direkta reklamen.

Utöver det har hon lyckats undkomma att anklagas genom att exempelvis ha flyttat över ansvaret av det Instagram-konto som tillhör renoveringen av hennes lyxhus "Villa Wahlgren" till sin fästman Christian Bauer.

Kommunen sa ifrån – Pernilla tvingades ändra ritningarna

Men vissa saker går inte att undgå.

Det fick Pernilla känna på under bygget av "Villa Wahlgren".

Lyxhuset är byggt på en höjd på Lidingö – en kommun med strikta regler för hur maximal en byggnadsarea får vara vid husbygge i Pernillas område.

Bostadshuset får uppvisa max 200 kvadratmeter, men enligt arkitekten Heidi Mikalsens första version av husets ritningar överskred dessa gränsen.

Balkongen var för stor

Det var storleken på balkongen som orsakade trubbel i paradiset för Pernilla.

”Minskning av balkong med 10 cm för att uppnå byggnadsarea under 200 kvm”, står det i de godkända ritningarna, enligt Aftonbladet.

Det verkade trots allt som att Pernilla kunde nöja sig med en minskning på tio centimeter – nu är hon ju inflyttad tillsammans med fästmannen Christian sedan ett tag tillbaka.

Annons