Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Konflikten fick Jesper Parnevik att lämna allt – okända splittringen i familjen

22 nov, 2022, 15:30 
Jesper Parnevik och Mia Parnevik

Nu berättar golfproffset Jesper Parnevik för första gången om incidenten.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Familjen Parnevik blev känd för den breda allmänheten i och med realityserien Parneviks 2013 – där tittarna fick en unik inblick i den excentriske familjens vardagsliv i Florida.

Efter programmet fortsatte familjemedlemmarna att figurera i offentliga sammanhang. Mia Parnevik har bland annat medverkat i Let's Dance och dottern Peg Parnevik har satsat på en karriär som artist.

Dessutom driver Peg och systern Penny Parnevik Murray podcasten Peg & Penny ihop, där de öppenhjärtligt delar med sig av tankar om livet, kärlek och ångest.

Annons

Ville stoppa Jesper Parnevik

Ibland händer det även att andra familjemedlemmar medverkar i podcasten. När de i senaste avsnittet avhandlar ämnen som karriärsval och familjeliv gästas man av pappan och golfproffset Jesper Parnevik.

Han berättar då om en konflikt som varit okänd fram tills nu. Enligt Jesper försökte hans föräldrar, Bosse Parnevik och Gertie Parnevik, till en början stoppa honom från att bli golfproffs.

– Min föräldrar ville absolut inte att jag skulle satsa på golfen, de ville att jag skulle hålla på med datorer och skriva böcker. När jag sa att jag ville bli proffs och satsa så sa de: ”Nej, det är det dummaste, det är ingen som klarar sig”, säger Jesper Parnevik.

Gertie Parnevik och Bosse Parnevik
Gertie och Bosse Parnevik ville inte att sonen Jesper Parnevik skulle satsa på golf.
Annons

Jesper Parnevik lämnade landet

Men Jesper Parnevik vägrade att svika sina drömmar. Han var helt övertygad om att han skulle kunna lyckas i golfens värld och valde att ta sitt pick och pack och dra över till andra sidan Atlanten.

Den envise idrottsmannen vände helt enkelt döva örat till när Bosse och Gertie kom med invändningar om att ”det här är idiotiskt”.

– Då ville jag visa dem att jag kan, det var då jag drog till USA.

Jesper Parnevik
Jesper Parnevik ute på golfbanan.

Foto: TT

Annons