Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristallens största skandaler genom tiderna – GW:s fylla: "Avförd från scenen"

30 aug, 2022, 12:00 
AvIbraheem Alsalman

Det har hänt mycket genom åren!

Annons
David Hellenius ärliga ord: Därför jobbar han inte ihop med RenéeBrand logo
David Hellenius ärliga ord: Därför jobbar han inte ihop med Renée

Nu är det dags att dela ut priser till årets program, årets kvinnliga och manliga programledare och massa andra priser till folkkära profiler som har underhållet oss under året som har gått.

Många serier och program är nominerade och galan kommer att ledas av Peter Settman.

Genom åren har vi sett mycket som gick lite snett under livesändningen. Vi har varit med om kändisar som har blivit utslängda, bråk, kärlek och fylla.

Svensk Damtidning har listat de allra värsta skandalerna och det är en maffig läsning, minst sagt.

2017 skulle Leif GW Persson belönas med ett hederspris. GW, som syns flitigt i TV4 på söndagar, hade förberett ett tacktal men fick inte hålla det. Anledningen bakom nobben var att han helt enkelt var för onykter. Han menade att SVT inte ville att han skulle prata i direktsändning.

– Jag blev rörd och hade förberett ett tacktal, men blev avförd från scenen blixtsnabbt. Jag var inte nykter, men inte skitfull heller. De kanske trodde det skulle bli fler nordkoreanska utläggningar, har han tidigare sagt.

Annons

Linda Lindorff stormar ut efter prisnobben

Att Lindorff är en vinnarskalle råder inga som helst tvivel om. 2015 trodde hon att hon skulle, med sitt program Bonde Söker Fru", vinna en kristall som årets dokusåpa.

Men så blev det inte. Hon nobbades och Hela Sverige Bakar kammade hem priset.

Det resulterade i att hon helt enkelt stormade ut ur galan. Hon var rosenrasande.

"Bakning i all ära, men hur kan det vinna över äkta kärlek", sa hon efteråt.

Camilla Henemark utkastad efter skämtet om Skåne

Ett år senare utspelade sig en annan skandal – en som kanske är lite större. För när Anna Anka stod på scenen tillsammans med de andra Hollywoodfruarna för att dela ut ett pris så hördes det ett skrik "prata svenska". Alla vände sig om undrade vem som hade skriket så. Svaret var Camilla Henemark som valde att håna Anna Anka för sin dialekt.

Hånet landade inte väl hos varken publik eller tv-tittarna. Det hela resulterade i att hon blev utkastad från galan.

Annons

– Jag gjorde bort mig, det var klantigt. Jag blev ombedd att gå. Ja, jag skrek ”prata svenska” till en som pratade skånska. Jag tar tillbaka det varje sekund, det var inte det jag menade, sa Camilla Henemark efteråt.

Filip och Fredrik katastrofala hantering av Kristallen

Programduon och tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson tog 2016, emot ännu en kristall. Men de hade väldigt bråttom att lämna scenen för att hinna med inspelningen av "Breaking News". Så pass bråttom att de glömde tacka tittarna för priset.

– Jag skäms över detta, sa Filip i sitt försvarstal efteråt.

Men det stannade inte där. För på väg in till studion efter galan så glömde de kristallen kvar i taxin. Filip och Fredrik var så upptagna med att läsa kvällens manus att de glömde bort pokalen i bilen.

– Det handlar inte om nonchalans. Det handlar om någon slags diagnos för mig. Jag tappar bort väldigt mycket grejer, sa Hammar till Aftonbladet.

Annons

Därefter erkände han att alla kristaller som de hade vunnit, hela nio stycken, hade på ett eller ett annat sätt, slarvats bort.

– Jag skulle vilja sända ut en efterlysning till alla mina kristaller. Var fan har de tagit vägen?, sa Filip Hammar.

Med allt detta kommer ni ta upp galans kanske största skandal genom tiderna. 2015 hände som absolut inte får hända. Artisten Måns Zelmerlöw tog fram kuvertet och skulle precis dela ut priset till årets program. När han öppnade kuvertet stod det Lets Dance. Det jublades förstås stort och hela produktionen gick upp på scen för att ta emot priset.

Men då upptäcks felet.

Vinnaren var egentligen sångprogrammet Idol.

Annons