Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Krister Henriksson sågas för sitt beteende på Guldbaggegalan: "Vad höll han på med?

24 jan, 2023, 14:15 

Krister Henrikssons tal på Guldbaggegalan fick hård kritik.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Stora delar av den svenska skådespelareliten hade samlats på Cirkus i Stockholm för att bevittna Guldbaggegalan. Under kvällen bjöds det på tårar, glädje och vackra samt uppmärksammade tal.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Ett tal som blev extra uppmärksammat var Krister Henrikssons. Inte nödvändigtvis för att det var ovanligt bra eller vackert, utan snarare för att han valde att gå en väg som efteråt väckte ilska.

I talet skämtade han bland annat om prostituerade och kondomer, något som kritiserades av krönikörerna Karolina Fjellborg i Aftonbladet och Maria Brander i Expressen.

Annons
Krister Henriksson håller tal på Guldbaggegalan
Krister Henriksson håller tal på Guldbaggegalan 2023.

”Vad höll han på med egentligen?”

Först berömde Karolina Fjellborg skådespelaren Jonas Karlsson för hans rutinerade sätt att prata inför folk, hans kärlek till film och respekten för kollegor – sen sågade hon Krister Henriksson.

”Å andra sidan: Krister Henriksson är också rutinerad, och vad höll han på med egentligen?”, skrev hon och tyckte inte att hans skämt om prostituerade och kondomer landade ”helt hundra”.

Hårda orden efter talet

Expressens Maria Brander var även hon förvånad över Krister Henrikssons tal. I en krönika efter galan skrev hon:

Annons

”Dråsade skådespelaren Krister Henriksson verkligen in mot slutet och drog skämt om prostituerade och kondomer som kändes som en rest från de tecknade tidningar man hittad på utedass för 40 år sen. Jajamän!”.

Krister Henriksson är en av Sveriges största skådespelare. Mest känd är han för rollen som Kurt Wallander i Wallander-serien. Han har även belönats med en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i filmen Veranda för en tenor 1998.

Krister Henriksson
Krister Henriksson är en av Sveriges största skådespelare och har bland annat belönats med Guldbaggen för bästa manliga huvudroll i filmen Veranda för en tenor.

Foto: TT/SVT

Annons