Krister Henrikssons privata liv med hustrun Cecilia – beslutet efter 33 år

Krister Henriksson och hustrun Cecilia Nilsson

TT

Skådespelarna Krister Henriksson och Cecilia Nilsson har varit ett par sedan 80-talet. Men de har behövt hitta egna lösningar för att hålla kärleken vid liv.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
Slå på ljud

Krister Henriksson, 75, och Cecilia Nilsson, 64, är båda skådespelare och även livskamrater. Paret gifte sig 1988 och har sonen Tobias Henriksson, född 1990, ihop. Krister har även två döttrar från en tidigare relation.

– Ett bra ord mellan oss är evig kärlek. Och det är och har alltid varit en fördel att min partner har samma yrke, sa Henriksson i en intervju med Expressen förra året.

Men skådespelarparet har behövt hitta egna lösningar för att hålla relationen stadig och kärleksfull.

LÄS MER: Sanningen om Krister Henrikssons och Bibi Anderssons relation – var otrogen

Krister Henriksson och Cecilia Nilsson lever inte ihop

Något som har funkat för paret är att vara särbos – något de nu varit i sex år tillbaka. I Anna Hedenmos ”Min sanning” i SVT berättar Krister att det behövdes en förändring i relationen som hade börjat skava.

– Det var ett litet gnissel i förhållandet. Det var så där att man börjar gå varandra på nerverna. Alltså nya tonfall börjar komma: ”Alltså är du hemma?”. Man kände liksom: ”Får jag aldrig vara i fred?”, säger han.

Parets lösning på detta problem var att helt enkelt flytta isär, till varsin lägenhet. Något som fungerat väldigt väl, enligt Krister.

Cecilia Nilsson och Krister Henriksson på Guldbaggegalan 2019.

Cecilia Nilsson och Krister Henriksson.

Karin Törnblom/TT

Henriksson rekommenderar levnadssättet till andra par

Krister upplever att parets sätt att leva funkar så pass bra att han rekommenderar det till andra människor. I programmet förklarar han att de nu ser varandra mer och blir väldigt glada när den andre kommer på besök.

– Det där är ett tips jag skulle vilja ge till många. Varför skilja sig? Bo ihop när ni har lust. Men det är ju en ekonomisk fråga, säger skådespelaren.

Krister är noga med att understryka att han och Cecilia inte har en öppen relation.

LÄS MER: Kändiskvinnan är Tareq Taylors nya kärlek

LÄS MER: Camilla Kvartofts hemlighet med maken Anders Mårtén – lever skilda liv