Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristin Kaspersen får kritik efter semesterbilderna: "Hyckleri"

29 okt, 2021, 18:00 
Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen har fått motta tuff kritik efter att ha lagt upp bilder från en resa.

Annons
Allt du vill veta om Filip LamprechtBrand logo
Allt du vill veta om Filip Lamprecht

Kristin Kaspersen kunde nog inte ana vad som skulle hända när hon la upp sina bilder från Maldiverna. Kristin har skrivit på Instagram att hon reser till öarna för att lära sig om hållbarhet, vilket hon fick mothugg för i princip direkt.

"Första dagen. Satt i karantän på fm. Fick svar på PCR testet (de tar det på alla gäster när man kommer hit) att allt var ok så de blev det rundvisning av ön. Framförallt när det gäller deras hållbarhetstänk som är helt fantastiskt! Jag ska göra första intervjun för podden imorgon och då ska vi prata om det bland annat. Hur kan man bygga med minsta möjliga påverkan på miljön och hela vägen tänka hållbart. Bland annat Använder de inget plast, de har eget glasblåseri för att återvinna krossat glas och en egen ekologisk trädgård. Så spännande!", skriver Kristin.

Kristin Kaspersen åkte till Maldiverna – får nu kritik

Men i kommentarsfältet ser många en motsättning. Är inte en flygresa över hela världen motsatsen till hållbarhetstänk?

Annons

"Actions speak louder than words @kaspersen Orden och beteendena rimmar inte här. Att PRATA om hållbarhet gör inte detta hållbart", skriver en användare.

"Flygresan dit äter upp alla miljöinsatser som görs på plats", skriver en annan.

"Varför åka till andra sidan jorden för att undersöka det hållbara? När det hållbara är just att låta bli att flyga", skriver en tredje.

"Det bästa och enda rimliga är att avstå från nöjesresor till andra sidan klotet. Tyvärr har Kristin (och många andra) inte nått den insikten (trots allt yogande, reflekterande och tänkande på djur och natur...)", skriver en fjärde.

"Det är ju inte avundsjuka, bara ett konstaterande av hyckleri - sk greenwashing. Att göra något ohållbart som man låtsas är hållbart", skriver en femte.

Kristin har i övrigt visat prov på ett starkt engagemang för klimatet och naturen. Hon har bland annat samlat in pengar till Naturskyddsföreningen och lett panelsamtal i Härnösand om klimatet.

Annons