Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kristin Kaspersen om Lill-Babs arv – berättar om beslutet

31 jul, 2021, 11:00 
Barbo "Lill-Babs" Svensson, Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen
Över tre år har gått sedan Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort. Nu visar Kristin Kaspersen upp ett beslut kring sin mammas arv.
Annons
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tidBrand logo
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tid

Den 3 april 2018 dog Barbro "Lill-Babs" Svensson 80 år gammal i sviterna av en elakartad tumör. Bakom sig lämnade hon ett land i sorg.

Döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson var med sin mamma in i det sista. Som de skrev på Instagram:

"Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen".

Efter Barbros död tvingades döttrarna handskas med allt det praktiska som en bortgång innebär. Nu, tre år senare, har ett beslut tagits kring arvet.

Malin Berghagen om sorgen efter Lill-Babs

Systrarna har varit öppna med att tiden efter Barbros bortgång varit tuff. Först fanns knappt tid att sörja har Malin sagt till Expressen:

– Ovanpå allt har det varit mycket praktiskt att ordna med sedan mamma gick bort.

Under paraplyet "praktisk" faller Barbros hus i Järvsö som systrarna ärvde tillsammans. Att ta hand om huset har rivit upp sår.

Annons

– Det är ett känsligt läge. Det är mammas hem, och mammas saker är överallt. Först kommer det en skuld, har Malin tidigare sagt i sin podcast "Berghagen och Tess".

Som tur är har känslan av skuld släppt med tiden. Nu har systrarna tagit ett stort beslut kring huset.

Kristin Kaspersen visar förändringen – efter beslutet

Redan i våras berättade Malin att Lill-Babs kök hade monterats ner för att få ett nytt liv:

"Tack @erikshjalpenhudik för att ni tog hand om mammas kök. Tack @nordin.tobias för att du satte ihop det igen. Lycka!!!", skrev hon då.

"Detta kök och betytt väldigt mycket för vår familj för det har funnits i vårt liv i ca 15 år. Här har familjen samlats många somrar och jular. Senast den stora julen 2017 som blev vår sista jul med mamma i Järvsö".

Nu får vi veta att det hänt grejer sedan sist – ett nytt kök har börjat ta form och snabbt har det gått. Så här skriver Kristin på Instagram:

Annons

"5 dagar att installera allt. Hantverkarna har även fixat med målning, el och VVS. Stor lycka att få flytta in i köksskåpen igen. Utrymmet i lådorna är fantastiskt och att äntligen ha ett kryddskåp känns så härligt. Den stora kylen kommer passa oss perfekt och den magiska spisen med inbyggd fläkt lyfter verkligen köket. Nu återstår bara att snickaren och målaren ska göra sitt jobb runt omkring".

"Det fina är att det känns som mammas kök fortfarande men med modernare touch och så mycket mer smarta lösningar. Jag längtar efter att få samla hela familjen i mammas nya kök".

Foto: TT

Annons